Σωτήρης Τσιόδρας / Η κυβέρνηση τον χρησιμοποιεί σαν ασπίδα προστασίας απέναντι στη μελέτη Λύτρα

 

Στις αρχές της εβδομάδας η μελέτη Λύτρα II άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και η συζήτηση για την ανεπαρκή της διαχείριση στο μέτωπο της πανδημίας του κορωνοϊού «φούντωσε» ξανά.

Είναι προφανές, με βάση τις δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών ότι γίνεται προσπάθεια να υποβαθμιστεί η έρευνα και να υποτιμηθούν τα στοιχεία της.

Στο πλαίσιο των επικοινωνιακών τεχνασμάτων στη φαρέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατά του επίκουρου καθηγητή Δημόσιας Υγείας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, είναι η «εκκωφαντική σιωπή» του Σωτήρη Τσιόδρα, του επικεφαλής της επιτροπής των επιστημόνων στο πρώτο κύμα της πανδημίας και συμβούλου του πρωθυπουργού.

Ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών αν ο Σωτήρης Τσιόδρας παραμένει σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη και αν έχει κάνει κάποιο σχόλιο αναφορικά με το δεύτερο μέρος της μελέτης Λύτρα.

Ο Γιάννης Οικονόμου επέμεινε στο να αναφέρει ότι το ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν υπογράφει το δεύτερο μέρος της μελέτης – που όμως επιβεβαιώνει και το συμπέρασμα της πρώτης μελέτης που υπέγραφε – και έλεγε πως η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με 87% αυξημένη θνητότητα.

Ο Γιάννης Οικονόμου είπε χαρακτηριστικά ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας «έχει το ρόλο που είχε πάντα δίπλα στον πρωθυπουργό» τόνισε. Και συνέχισε καγχάζοντας «τι λέει για την συγκεκριμένη μελέτη δεν ξέρω» και το «γεγονός ότι δεν υπογράφει το δεύτερο μέρος της μελέτης είναι «αυταπόδεικτο». Είναι αντικειμενικό γεγονός» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δίνοντας το «στίγμα» του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.