‘Σούταραν’ στην Αθήνα 15 διαθέσιμους εργαζόμενους από τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

"Οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν μόλις 1 χλμ μακρυά", έλεγε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ένα μήνα μετά: 15 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που μπήκαν σε διαθεσιμότητα καλούνται να εργαστούν σε νοσοκομεία της Αθήνας. 500 χλμ μακρυά, σα να λέμε ένα τσιγάρο δρόμος..

 

Τα πρώτα ‘φάλτσα’ στις επανατοποθετήσεις των εργαζομένων που μπήκαν σε διαθεσιμότητα από τα Νοσοκομεία που έβαλαν λουκέτο φαίνεται ότι προέκυψαν στη Θεσσαλονίκη.

Από τους εργαζόμενους των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 15 από αυτούς τοποθετήθηκαν σε Νοσοκομεία της Αθήνας με βάση τη μοριοδότηση του ΑΣΕΠ.

Φαίνεται ότι οι διαβεβαιώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη που έδινε αντίστοιχα στους εργαζόμενους της Πολυκλινικής ότι θα μεταφερθούν ένα χιλιόμετρο μακριά, έγιναν για τις ανάγκες της τηλεοπτικής προβολής, πήγαν περίπατο στην περίπτωση των εργαζόμενων των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα ότι αν στην περίπτωση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης οι επανατοποθετήσεις μπορούσαν να γίνουν στις αντίστοιχες πόλεις, που στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης δεν τηρήθηκε, όμως στην περίπτωση των περιφερειακών νοσοκομείων αυτό θα ήταν σχεδόν αδύνατο.

Αυτή η εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει ουσιαστικά σε απόλυση τους εργαζόμενους που θα τοποθετηθούν σε άλλη πόλη, αφού θα αδυνατούν να μετακινηθούν λόγω οικονομικών και οικογενειακών υποχρεώσεων.

Αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι μαζί με εκπροσώπους των Σωματείων και της ΠΟΕΔΗΝ κάνουν παράσταση στον Διοικητή της ΥΠΕ κ. Βεντούρη προκειμένου να ανατραπεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ για το θέμα αναφέρει:

Έχασε το στοίχημα ο Υπουργός Υγείας;

Ο Υπουργός Υγείας περιφερόμενος «δεξιά και αριστερά» εμφανίζει τη συρρίκνωση των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας ως Αναδιοργάνωση του Συστήματος. Κατέβασε ρολά σε οχτώ (8) Νοσοκομεία της χώρας στερώντας από το Εθνικό Σύστημα Υγείας 650 κλίνες και μάλιστα σε περίοδο που τις έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ οι Έλληνες πολίτες εξαιτίας της φτώχειας και της ανεργίας που περιήλθαν από τις ασκούμενες Μνημονιακές Πολιτικές. 2,5 εκατομμύρια πολίτες είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Κατ’ επανάληψη έβαλε επικοινωνιακά στοιχήματα για την απορρόφηση των 1665 διαθέσιμων υγειονομικών σε γειτονικά Νοσοκομεία. 

Η ΠΟΕΔΗΝ με αγωνιστικές κινητοποιήσεις προσπάθησε να κρατήσει ανοικτά τα Νοσοκομεία και εξέφραζε επιφυλάξεις για την προσέγγιση του Υπουργού Υγείας μετά στοιχημάτων τόσων σοβαρών θεμάτων.

Ανακοινώθηκαν τα Νοσοκομεία υποδοχής των διαθέσιμων Υγειονομικών.

Από μια πρώτη προσέγγιση, δεκαπέντε (15) Νοσηλεύτριες που υπηρετούσαν σε καταργημένα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μετακινούνται σε Νοσοκομεία της Αττικής. Οι Νοσηλεύτριες έχουν δύο επιλογές. Ή να αποδεχτούν τη θέση καταρρέοντας οικογενειακά και οικονομικά ή να παραιτηθούν. Πως μπορούν άλλωστε με 800 ευρώ μισθό το μήνα έχοντας μεγάλες οικογενειακές και οικονομικές υποχρεώσεις να συντηρούν δύο σπίτια;

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να διορθώσει τον ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ – ΜΕΤΑΤΑΞΗ για τις δεκαπέντε Νοσηλεύτριες που προέρχονται από καταργημένα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και να μεταφερθούν ή μεταταχθούν σε άλλα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζουν διαπιστωμένες σημαντικές ελλείψεις προσωπικού.

Διαφορετικά εξαναγκάζονται σε παραιτήσεις οι οποίες θεωρούνται ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

 

Πηγή: ygeionomikoi.gr