Σποράδες: γιατροί με το κιάλι

«Αδειάζουν» από γιατρούς τα Κέντρα Υγείας των Βόρειων Σποράδων, αφού οι συμβάσεις των αγροτικών γιατρών λήγουν.

Σοβαρές όμως ελλείψεις παρατηρούνται σε οδηγούς ασθενοφόρων, τεχνολόγους εργαστηρίων και νοσηλευτικό προσωπικό.

Τα θέματα που αφορούν τα Κέντρα Υγείας των νησιών εξετάστηκαν σε συνάντηση του αντινομάρχη Μαγνησίας για θέματα Υγείας Λ. Αναστασίου, και του προέδρου του νοσοκομείου Α. Ζαχαρόπουλου.

«Τη Δευτέρα έληξε σύμβαση γιατρού στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Τις επόμενες μέρες λήγουν και άλλες συμβάσεις, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Για να στελεχωθεί το Κέντρο πρέπει να υπάρξει αντικατάσταση του αγροτικού γιατρού. Ο νόμος δεν προβλέπει παραμονή των αγροτικών γιατρών στα Κέντρα Υγείας, μέχρι να έρθουν οι αντικαταστάτες τους, οπότε όσοι αναγκαστικά αποχωρούν αφήνουν πίσω τους δυσαναπλήρωτα κενά», τόνισε ο κ. Αναστασίου ως προέδρος των εργαζομένων στο «Αχιλλοπούλειο».

Στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, ο μοναδικός γιατρός ειδικότητας αντιμετωπίζει προσωπικά προβλήματα και απουσιάζει ενώ θα αποχωρήσει και ο αγροτικός γιατρός.

Οι υγειονομικές μονάδες θα μείνουν χωρίς κάλυψη τουλάχιστον για ένα τρίμηνο, μέχρι οι νέοι αγροτικοί γιατροί να εκπαιδευτούν στο νοσοκομείο και στη συνέχεια να αναλάβουν καθήκοντα στα Κέντρα Υγείας.