Στα μουλωχτά ο Λοβέρδος καταργεί κλινικές

Θρησκευτική ευλάβεια στις προσταγές των ξένων κέντρων που εξυπηρετούν τη βουλιμία των δανειστών της Ελλάδας και των πολυεθνικών παρουσιάζει ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Την ώρα που εξελίσσεται στη Βουλή η κρίσιμη ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο, ο κ. Λοβέρδος τηρεί τη δική του ατζέντα, η οποία περιλαμβάνει στο γενικότερο πρόγραμμα αποδόμησης του δημοσίου συστήματος Υγείας την κατάργηση κλινικών και τις συγχωνεύσεις διοικήσεων Νοσοκομείων.

Τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει σε λίγες ώρες ο κ. Λοβέρδος με τρόπο που προκαλεί υποψίες, αφού η κοινή γνώμη θα έχει στρέψει την προσοχή της στη συζήτηση στη Βουλή και στις λαϊκές αντιδράσεις γύρω από το Σύνταγμα και το ανθρώπινο τείχος που έχει στήσει η κυβέρνηση με τις παραταγμένες αστυνομικές δυνάμεις.

Υπακούοντας στις επιταγές της Τρόικας – που τον έχει καταστήσει πειθήνιο όργανό της- ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος δρομολογεί την κατάργηση 300 τουλάχιστον κλινικών, από τις 2.000 που λειτουργούν σήμερα, ενώ εισηγήσεις υπάρχουν για κλείσιμο 10.000 κρεβατιών και απολύσεις 6.500 γιατρών.

Τι καταγγέλλουν οι γιατροί

«Έχουν χάσει εντελώς την ανθρώπινη προσέγγιση των πραγμάτων και τα βλέπουν όλα αριθμούς. Βρίσκονται σε σύγχυση και δεν λένε την αλήθεια. Γιατί οι περιβόητες συγχωνεύσεις, κατά τη μία εκδοχή τους, δεν θα προσφέρουν απολύτως τίποτα παρά μόνο θα δημιουργήσουν μια απερίγραπτη και άνευ λόγου ανωμαλία που θα βλάψει το σύστημα και θα προκαλέσει επικίνδυνες καταστάσεις για τους αρρώστους αλλά και τους θεράποντες γιατρούς. Κατά την άλλη όμως (κρυφή) εκδοχή τους θα ελαττώσουν κρεβάτια, θα κλείσουν νοσοκομεία και θα βλάψουν την υγεία και το προσδόκιμο επιβίωσης του Έλληνα πολίτη» τονίζει ο κ. Στάθης Τσούκαλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά.

«Η σχεδιαζόμενη «αναδιάταξη των Νοσοκομείων της χώρας» δεν αποσκοπεί στη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, αλλά στον ακρωτηριασμό τους, στην οριστική κατεδάφισή τους. Η πολιτική των «συγχωνεύσεων» οδηγεί στο κλείσιμο «μη προσοδοφόρων» κλινικών, νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και προνοιακών ιδρυμάτων, ενώ οι ασφαλιστικές εταιρείες με τις ευλογίες του κ. Λοβέρδου ετοιμάζονται να βάλουν πόδι στις καλύτερες υποδομές των νοσοκομείων της χώρας» καταγγέλλει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος κ. Δημήτρης Βαρνάβας.

Εάν μάλιστα λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι φέτος είχαμε αύξηση των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, η οποία φτάνει το 30% σε σχέση με το 2009, τότε μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας τα προβλήματα που θα συσσωρευθούν στο εδώ και χρόνια πολύπαθο ΕΣΥ και που θα έχει σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω ταλαιπωρία των ασθενών.