ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ Δίωρη διαμαρτυρία έξω από τον ΟΚΑΝΑ

Σε αποκλεισμό της Β΄ Μονάδας Υποβοήθησης του ΟΚΑΝΑ προχωρούν αύριο, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, κάτοικοι και δήμος Σταυρούπολης.

 

Της Φανής Σοβιτσλή

Η  δημοτική αρχή διαμηνύει ότι, αν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου δεν υλοποιηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για τη διασπορά των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία, τότε οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν δυναμικά.
Η δημοτική αρχή, μιλώντας για τα προβλήματα που ανακύπτουν από τη λειτουργία της μονάδας, κάνει λόγο για τραγική κατάσταση επειδή:
– Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κάνουν χρήση ή βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της χρήσης των ναρκωτικών.
– Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι της παραγωγικής ηλικίας σέρνονται στους δρόμους, με ό,τι αυτό σημαίνει.
– Εκατομμύρια πολίτες βίωσαν κάποια μορφή εγκληματικότητας με δράστες χρήστες ουσιών.
“Ο δήμος Σταυρούπολης βιώνει όλες τις εκφάνσεις της χαμηλής αλλά και της υψηλής εγκληματικότητας που απορρέει από τα ναρκωτικά. Οι Σταυρουπολίτες, ακόμη και τα μικρά παιδιά, τα έχουν δει όλα” υπογραμμίζει ο κ. Σερασίδης.

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με την επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο ο δήμαρχος Σταυρούπολης επαναδιατυπώνει την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής, επισημαίνοντας ότι έχουν φτάσει στα όριά τους. “Φτάσαμε στα όρια της ανοχής και της αντοχής μας. Δεν λέμε να φύγει ο ΟΚΑΝΑ και να πάει όπου θέλει. Νιώθουμε τους ασθενείς σαν δικά μας παιδιά, που χρειάζονται τη φροντίδα της πολιτείας. Λέμε μόνο ότι απαιτούμε εδώ και τώρα τη διασφάλιση του δικαιώματος της ζωής και της περιουσίας”, σημειώνει ο κ. Σερασίδης. Διευκρινίζει ότι ο αυριανός αποκλεισμός είναι συμβολικός, ωστόσο, αν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου τα συναρμόδια υπουργεία δεν βρουν τρόπο να υλοποιήσουν τις κυβερνητικές δεσμεύσεις σχετικά με τη διασπορά των ασθενών στα νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των επαρχιακών πόλεων, τότε οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν δυναμικά.