Σταματούν τις εφημερίες οι γιατροί του «Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης

Στην απόφαση να μην πραγματοποιούνται εφημερίες στο εξής κατέληξε η Γενική Συνέλευση των Ιατρών του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνει η Νοσοκομειακή Επιτροπή του ΓΝΘ Γ. Γεννηματάς, δεν έχουν πληρωθεί οι εφημερίες από το Νοέμβρη του 2012 και μετά, (το πλαφόν) ενώ εκκρεμούν απλήρωτες εφημερίες για ακόμη εννέα μήνες του 2011, όλο το 2012 έως και σήμερα και αφορούν αυτές που πραγματοποιούνται επιπλέον, για κάλυψη των αναγκών των εφημεριών του νοσοκομείου.

Τονίζει ακόμη πως οι γιατροί που ζουν μόνο από το μισθό τους, έχουν οδηγηθεί σε πτώχευση, μετά και τις αλλεπάλληλες περικοπές του μισθού, που φτάνει το 60-70%.

«Λαμβανομένων υπόψη και των συνθηκών εργασίας με πολύ σοβαρές ελλείψεις στη στελέχωση, τα υλικά και τον εξοπλισμό, και την ολοένα αυξανόμενη προσέλευση των ασθενών στο δημόσιο Νοσοκομείο οι Ιατροί οδηγούνται πλέον σε προσωπική και επαγγελματική εξαθλίωση» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αύριο Τετάρτη, ημέρα γενικής εφημερίας, οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου.