Στάση εργασίας νοσοκομειακών γιατρών από τις 11.00 π.μ.

Στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και του Πειραιά, διαμαρτυρώμενοι για τη σύλληψη και κράτηση της συντονίστριας εφημερίας γιατρού του νοσοκομείου «Αττικόν» στις 2 Μαΐου, μετά από καταγγελία συγγενούς ασθενούς ότι έβαλε τον πατέρα της σε ράντζο.

Παράλληλα, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ενημέρωσε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον υπουργό Υγείας ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί από 9 Μαίου, αποποιούνται πλέον τα καθήκοντα συντονιστή εφημερίας.

Το κείμενο που απέστειλε η ΕΙΝΑΠ στον υπουργό Υγείας αναφέρει:

«Η σύλληψη της συναδέλφου συντονίστριας εφημερίας του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ στις 2/5/11 και η μεταγωγή της με χειροπέδες από το νοσοκομείο στο αστυνομικό  τμήμα, η κράτησή της σ’ αυτό και η εν συνεχεία προσαγωγή της στο Αυτόφωρο προκειμένου να δικαστεί, επειδή νοσήλευσε άρρωστο σε ράντζο, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Εμείς, από τη Δευτέρα 9 Μαΐου, αρνούμαστε το έργο του συντονιστή εφημερίας και περιοριζόμαστε στο καθαρά ιατρικό έργο της εφημερίας και ο συντονιστής εφημερεύων (επικεφαλής εφημερίας) περιορίζεται στο συντονισμό απλά και μόνο του επιστημονικού έργου του νοσοκομείου.

Ό,τι  άλλο έχει σχέση με την εφημερία είναι έργο της Διοίκησης του νοσοκομείου».


Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στην πανεργατική απεργία της 11ης Μαΐου που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ.