Στάση εργασίας στο Δημόσιο

 

Η ΑΔΕΔΥ κηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου από τις 12 το μεσημέρι και ως το τέλος του ωραρίου.

Με τον τρόπο αυτό καλεί τους εργαζομένους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των φοιτητών που οργανώνονται τη μέρα εκείνη, με αίτημα τη διεύρυνση και προστασία των πολιτικών, κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Η ΑΔΕΔΥ επίσης καλεί σε σύσκεψη τις δημοσιοϋπαλληλικές ομοσπονδίες τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου για την οργάνωση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τα συνδικαλιστικά αιτήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Ακόμα, καλεί στις 16 Ιανουαρίου το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, με θέμα την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, πέρα από τις προαναφερθείσες στάση εργασίας και 24ωρη απεργία.

Η ΑΔΕΔΥ επίσης καταδικάζει το ολοκαύτωμα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού από την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα, κάνει λόγο για ευθύνες των ΗΠΑ και της ΕΕ και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να πρωτοστατήσει για τον τερματισμό της εισβολής και να απαιτήσει την άμεση δημιουργία και αναγνώριση ελεύθερου παλαιστινιακού κράτους, με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Προς την κατεύθυνση αυτή, την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ σύσκεψη συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων για το συντονισμό της δράσης και της αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό.