ΣτΕ: Συνταγματικές οι περικοπές και του νόμου Κατρούγκαλου

Για ακόμη μία φορά στα χρόνια των μνημονίων το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει συνταγματικές περικοπές στις συντάξεις.


Με οριακή πλειοψηφία, 13 υπέρ έναντι 12 κατά, σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη που θα επαναληφθεί τις προσεχείς ημέρες, η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου έκρινε νόμιμες και συνταγματικές διατάξεις που αφορούν σημαντικά, αλλά τεχνικά θέματα, που σχετίζονται με τις περικοπές των συντάξεων που έχουν προνομοθετηθεί για τις αρχές του 2019.


Οι διασκέψεις των ανώτατων δικαστών για το σύνολο του λεγόμενου νόμου Κατρούγκαλου συνεχίζονται, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τη συνταγματικότητα η μη των διατάξεων αυτών, που αφορούν περικοπές στις συντάξεις αλλά και το σύνολο του ασφαλιστικού νόμου.


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), το Συμβούλιο της Επικρατείας αλλάζει με την απόφασή του αυτή όλα τα δεδομένα σχετικά με την προοπτική των περικοπών των συντάξεων όπως έχουν προνομοθετηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση για να ισχύσουν από 1ης-1-2019.


Η ΕΝΥΠΕΚΚ παρακολουθεί τις δικαστικές εξελίξεις και επιφυλάσσεται να επανέλθει όταν δημοσιευθεί το κείμενο τής πολύ σημαντικής, αν και αρνητικής, αυτής απόφασης για το σύνολο των συνταξιούχων, καταλήγει η ανακοίνωση.