ΣτΕ- τριτανακοπή

Συζητήθηκε το πρωί της Παρασκευής η τριτανακοπή της ΟΕΝΓΕ στο ΣτΕ.


Τρείς μέρες μετά η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ δεν έχει αφιερώσει ούτε δύο γραμμές προκειμένου να ενημερώσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς για την έκβαση της υπόθεσης. Πιθανώς η ισχνή ανταπόκριση των συναδέλφων στην πανελλαδική συγκέντρωση που είχε καλέσει η ΟΕΝΓΕ στην είσοδο του ΣτΕ, η οποία αριθμούσε περί τα 30 άτομα, προκάλεσε κατατονία  στην ηγεσία του νοσοκομειακού κινήματος που προσδοκούσε να δημιουργήσει το «κίνημα της τριτανακοπής».


Το μεσημέρι της Παρασκευής η ΟΕΝΓΕ συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας σχετικά με τα αναδρομικά, τα οποία η κυβέρνηση δήλωσε πως θα καταβάλλει με πολιτική απόφαση. Η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ δεν κάλυψε ούτε κι αυτή τη συνάντηση με κάποια -έστω ολιγόλογη-  ανακοίνωση. Απεναντίας το υπουργείο Υγείας λίγες ώρες μετά τη συνάντηση εξέδωσε Δελτίο Τύπου (κλικ εδώ) ενημερώνοντας όσα διαμείφθηκαν στη συνάντηση.


Το καταπληκτικό είναι πως μόλις πριν δύο εβδομάδες η Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Ρέτζιου κατακεραύνωνε το υπουργείο για «καλοστημένη προσπάθεια κάλπικων προσδοκιών» και αναφωνούσε το επικό «δε μασάμε κουτόχορτο»!!