ΣτΕ – Υγειονομικοί σε αναστολή / Απέρριψε το αίτημα Πλεύρη για ακύρωση της συζήτησης

Αρνητική ήταν η απάντηση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο αίτημα του υπουργείου Υγείας να μη συζητηθεί η δεύτερη προσφυγή της ΠΟΕΔΗΝ για τις αναστολές εργασίας στο ανεμβολίαστο υγειονομικό προσωπικό.

Τα επιχειρήματα του υπουργείου ήταν δύο: Πρώτον, υποστηρίζει ότι το ίδιο θα εξετάσει τις αναστολές ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Δεύτερον, ισχυρίζεται πως δεν έχει τον αριθμό των εργαζόμενων στο ΕΣΥ που βρίσκονται σε αναστολή.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ χαρακτήρισε άστοχες και ψευδείς τις θέσεις του υπουργείου Υγείας αφενός γιατί οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν αποτελούν κίνδυνο, αφετέρου διότι το υπουργείο διαθέτει  τα στοιχεία.

Η ΠΟΕΔΗΝ, πλέον, καλείται να συλλέξει τα απαραίτητα στοιχεία μέχρι την επόμενη Παρασκευή για να ξεκινήσει η συζήτηση στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη προσφυγή της ΠΟΕΔΗΝ, το ΣτΕ είχε ανάψει το «πράσινο φως» για αναστολές συμβάσεων ανεμβολίαστων υγειονομικών, ωστόσο είχε βάλει φρένο στα σχέδια του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ήθελε να απολύσει τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. 

ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ/ ΑΝΤ. ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ