Στη Βουλή το ν/σ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

Σημαντικές αλλαγές στις προσλήψεις στο Δημόσιο επιφέρει το νομοσχέδιο που κατέθεσε την Τετάρτη το βράδυ στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ενώ λύνεται προσωρινά και το θέμα των συμβασιούχων. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, παρατείνονται έως τις 30 Απριλίου, όλες οι συμβάσεις έργου, που έληξαν ή θα λήξουν το επόμενο τρίμηνο, σε υπηρεσίες όπου οι συμβασιούχοι καλύπτουν το 50% του προσωπικού.

Με το νομοσχέδιο οι Δήμοι και οι νομαρχίες έχουν τη δυνατότητα να συνάπτουν συμβάσεις έργου, ύστερα από έγκριση του ΑΣΕΠ, έως τις 31/12/2011 ακόμα και αν έχουν κενές οργανικές θέσεις.

Το νομοσχέδιο προβλέπει μοριοδότηση για τους υποψηφίους σε διαγωνισμούς που κατέχουν και δεύτερο μεταπτυχιακό ή διδακτορικό.

Μόρια προβλέπονται και για τα τέκνα μονογονεϊκών οικογενειών.

Επίσης, θα παραμείνει ο συντελεστής 3 για το τεστ δεξιοτήτων.

Ενστάσεις εναντίον της διαδικασίας πρόσληψης στο Λιμενικό, την Πυροσβεστική και τους ειδικούς φρουρούς, θα εξετάζονται από το ΑΣΕΠ.

Θεσπίζεται αναδρομικά δυνατότητα ενστάσεων στη δημοτική αστυνομία, μέσω ΑΣΕΠ.

Συγκέντρωση συμβασιούχων

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιούν στις 11 οι συμβασιούχοι του Δημοσίου, ενώ συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη λεωφόρο Κατεχάκη, πραγματοποιούν οι συμβασιούχοι δασοπυροσβέστες.

Πηγή: ΝΕΤ 105,8