Στην 5η ΥΠΕ ο Γ.Γ Υγείας

Τα γραφεία της 5ης ΥΠΕ, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το σταθμό ΕΚΑΒ επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του είχε την δυνατότητα να συνομιλήσει με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Λάζαρο Μακρή, τον Διοικητή του ΠΓΝΛ-ΓΝΛ κ. Αθανάσιο Μητσιό, τους Αν. Διοικητές κ.κ. Ευδοκία Τζαβέλλα, Θεόδωρο Κουτσιανά καθώς και τον Διευθυντή της ΥΠΕ κ. Ι. Γκογκογιάννη.

Τον Γενικό Γραμματέα συνόδευε ο Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας κ. Άρης Αποστόλου.

Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια Νοσοκομεία, καθώς και στις υπόλοιπες δομές της δημόσιας Υγείας.

Υπενθύμισε ότι, παρά τα μελαγχολικά σενάρια των προηγούμενων μηνών για κλείσιμο δήθεν Νοσοκομείων, τα Νοσοκομεία στέκονται σήμερα όρθια με την πολιτική βούληση της Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και στην βάση των όσων στις συνεδριάσεις του ΚΕΣΥΠΕ η 5η ΥΠΕ εισηγήθηκε.

Επίσης, σε ό,τι αφορά το κλίμα της ίδιας εποχής, για δήθεν απολύσεις εργαζομένων, εκ των πραγμάτων σήμερα όλοι διαπιστώνουμε ότι όχι μόνον δεν απολύθηκε κανείς, αλλά τα Νοσοκομεία μας, έγιναν φορείς υποδοχής άλλων εργαζομένων, όπως είναι οι πρώην σχολικοί φύλακες .

Σε ό,τι αφορά της Μονάδες του ΠΕΔΥ, ο κ. Μακρής ενημέρωσε τον κ. Γενικό Γραμματέα ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του συνόλου των γιατρών των Μονάδων ΠΕΔΥ σε Θεσσαλία και Στερεάς Ελλάδα.

Τέλος, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ εστίασε στην αδήριτη ανάγκη να υποστηριχθούν τόσο τα Νοσοκομεία, όσο και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με την πρόσληψη του απαραίτητου ιατρικού, αλλά και λοιπού προσωπικού.

Σε απάντηση των παραπάνω, ο Γεν. Γραμματέας κ. Κοντοζαμάνης υπογράμμισε πρώτον ότι για πρώτη φορά «ξεπαγώνουν» οι μόνιμες προσλήψεις ιατρών που εκκρεμούν από το 2011, και δεύτερον ότι συνεχίζει το Υπουργείο να προσλαμβάνει επικουρικούς ιατρούς τόσο για τα Νοσοκομεία, όσο και για τα Κ.Υ. και τις μονάδες ΠΕΔΥ, μέσα στο 2014.

Υπενθύμισε επίσης την δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας για μόνιμες προσλήψεις 1500 γιατρών και 2500 νοσηλευτών εντός του 2015.

Επίσης, με ευρωπαϊκά προγράμματα πρόκειται να καλυφθούν θέσεις νοσηλευτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού στους επόμενους μήνες.

Ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ακόμη ότι το Υπουργείο φροντίζει πάντα για επάρκεια πιστώσεων των Νοσοκομείων και εξήρε την άριστη συνεργασία που έχει με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, καθώς και με όλες τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων της ΥΠΕ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης η πορεία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, η προετοιμασία της νέας προγραμματικής περιόδου, η συνεργασία με το ΕΚΑΒ, καθώς και η υλοποίηση του προγράμματος των εμβολιασμών για τα οποία ο κ. Γενικός Γραμματέας δήλωσε στην ικανοποίηση του και την δέσμευση του ότι είναι αρωγός των προσπαθειών της ΥΠΕ και των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.