Στην εντατική 30χρονη με νέα γρίπη

Στο κρουζιερόπλοιο Costa Europa, το οποίο κατέπλευσε χθες νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, επέβαινε η 30χρονη Γαλλίδα που πάσχει από γρίπη Α και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Με τον κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου στην Ακτή Ξαβερίου, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγειονομικών Ελέγχων Νομαρχίας Πειραιά μετέβη στο πλοίο, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τον χειρισμό ύποπτων κρουσμάτων της νέας γρίπης εν πλω.

Όπως διαπιστώθηκε από το κλιμάκιο της Νομαρχίας Πειραιά επρόκειτο για 30χρονη Γαλλίδα επιβάτη του κρουαζιεροπλοίου, η οποία είχε ήδη τεθεί σε απομόνωση και εμφάνιζε συμπτώματα έντονης αναπνευστικής δυσχέρειας και για τον λόγο αυτό ζητήθηκε επείγουσα νοσοκομειακή περίθαλψη.

Με μέριμνα του κλιμακίου της Νομαρχίας, η ασθενής διεκομίσθη χθες στις 10 το πρωί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο, όπου μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι νοσεί από το νέο ιό γρίπης Α(Η1Ν1).

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα το πρωί το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε εμφανίζοντας σύνδρομο οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας και πλέον νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε σοβαρή κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέλη και επιβάτες του πλοίου, το κλιμάκιο της Νομαρχίας έλαβε από τον αξιωματικό γιατρό του πλοίου έγγραφες διαβεβαιώσεις ότι ουδείς άλλος έχει παρουσιάσει τα συμπτώματα της νόσου και ότι δεν χρειάζονται ιατρική ή νοσοκομειακή συνδρομή. Επισημάνθηκε ωστόσο να υπάρχει ιατρική παρακολούθηση του συντρόφου της ασθενούς λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της τελευταίας.

Στο κρουαζιερόπλοιο, που προέρχεται από λιμένα Yalta Ουκρανίας με επόμενο προορισμό το Κατάκολο Ηλείας, βρίσκονται 1.381 επιβάτες και 599 ναυτικοί, ως πλήρωμα