Στην… εντατική οδηγεί τον «Ευαγγελισμό» η έλλειψη προσωπικού

Ατελείωτη είναι η λίστα αναμονής στη νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Τουλάχιστον δύο χιλιάδες ασθενείς μπορεί να περιμένουν έως και δύο χρόνια, μέχρι να χειρουργηθούν από τον διακεκριμένο καθηγητή κ. Δαμιανό Σακκά.

Η διοίκηση του νοσοκομείου εξετάζει, μάλιστα, το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με το «Ερρίκος Ντυνάν» στα νευροχειρουργικά περιστατικά, κατά το πρότυπο της συνεργασίας του «Ντυνάν» με τον «Ερυθρό».

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα σε βασικές του μονάδες, όπως τα χειρουργεία και η αιμοδοσία, λόγω της έντονης έλλειψης σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε πολλούς από τους εργαζόμενους, οφείλονται άδειες από το 2007! Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν χθες εκπρόσωποι του Συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», κάνοντας λόγο για ακραίες συνθήκες λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Εφημερίες
Με το νέο σύστημα εφημεριών, σημειώνουν, το νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά, ενώ παλαιότερα εφημέρευε κάθε τέταρτη μέρα. Παρά την αύξηση του φόρτου εργασίας, το νοσοκομείο δεν ενισχύθηκε με μόνιμο προσωπικό και τα κενά επιχειρείται να καλυφθούν με συμβασιούχους. Το προσωπικό αυτό, απασχολείται από οκτώ μήνες έως ένα χρόνο, αλλά δεν μπορεί να εργαστεί νυχτερινά και αργίες.

Ο παλαιότερος εργαζόμενος στο νοσοκομείο και στέλεχος της κυβερνητικής συνδικαλιστικής παράταξης ΔΑΚΕ, κ. Νίκος Μαλιάτσος, προειδοποίησε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο και πως κινδυνεύουν ασθενείς και εργαζόμενοι!

Ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων και γιατρός του νοσοκομείου, κ. Ηλίας Σιώρας είπε ότι εκατοντάδες οργανικές θέσεις παραμένουν κενές, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει διπλασιαστεί το παρεχόμενο έργο.

Οι εργαζόμενοι ανέφεραν ενδεικτικά, ότι τα 30 κρεβάτια της μονάδας εντατικής θεραπείας έχουν γίνει 100, με τις ελλείψεις προσωπικού στο εν λόγω τμήμα να φτάνουν τα 90 άτομα.

Λόγω έλλειψης προσωπικού, δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ οκτώ μονάδες αυξημένης φροντίδας. Το τμήμα αιμοδοσίας λειτουργούσε με 14 βάρδιες προσωπικού, ενώ τώρα απέμειναν πέντε να διεκπεραιώνουν τον ίδιο όγκο εργασίας.