ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ- Απέκλεισαν το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο

Οι αντιδράσεις στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών, που σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας, συνεχίζονται σε όλη τη χώρα.

Στην Κέρκυρα οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο κατέλαβαν για δύο ώρες χθες το πρωί την είσοδο του ιδρύματος, αλλά και την οδό Δημουλίτσα, διαμαρτυρόμενοι για την προτεινόμενη συγχώνευση του ψυχιατρικού με το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Σε ανακοίνωση των εργαζομένων τονίζεται ότι τα ψυχιατρικά νοσοκομεία πρέπει να παραμείνουν αυτόνομα, με τη δημιουργία ενός νέου φορέα, ο οποίος θα περιλαμβάνει το δίκτυο ψυχικής υγείας που υπάρχει σε κάθε νομό και παράλληλα θα αναβαθμίσει και τις υπηρεσίες που λείπουν. Ζητούν ακόμα τη δημιουργία μονάδας για τον αλκοολισμό, μονάδας παρακολούθησης και θεραπείας του Αλτσχάιμερ και μονάδας για αυτιστικά παιδιά και παιδιά με σύνδρομο Down.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Σπύρος Πουλής υπενθύμισε ότι το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας έχει ιστορία 200 ετών και έθεσε θέμα για τα μεγάλα κληροδοτήματα του ιδρύματος, τα οποία θα κινδυνεύσουν να επιστραφούν στους κληρονόμους των διαθετών, αμέσως μετά την κατάργηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου ως ξεχωριστού Νομικού Προσώπου.

* Σε αναβρασμό είναι και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Μολάων Λακωνίας, αλλά και οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής, υποστηρίζοντας ότι η συνεχής υποβάθμιση του νοσοκομείου θα το οδηγήσει σε λουκέτο.

Ετσι, την Τετάρτη 20 Ιουλίου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Μολάων με αίτημα να μην καταργηθεί το νοσοκομείο, να διατηρηθεί η αυτοτέλειά του και να βελτιωθεί η λειτουργικότητά του.