Στην Κω το 1ο παγκόσμιο φεστιβάλ κινηματογράφου με θέματα υγείας

p>Αγαπητοί συνάδελφοι

Θα ήθελα να σας ενημερώσω (αν δεν το γνωρίζετε ήδη) οτι από την 1η έως την 6η Σεπτεμβρίου 2009 θα διεξαχθει στην Κω το 1ο παγκόσμιο φεστιβάλ κινηματογράφου με θέματα υγείας (link http://www.healthfilmfestival.gr/). Καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ είναι η σκηνοθέτης Λουκία Ρικάκη (link http://www.luciarikaki.gr/2.htm ) Ο δικός μου ρόλος είναι του επιστημονικού συμβούλου. Από τις 250 ταινίες που υποβληθηκαν επιλέχθηκαν 85 από 31 χωρες  εκ των οποίων οι 12 ελληνικες. 

Οι ιδιαιτερότητες του φεστιβάλ είναι ότι είναι το πρώτο στο είδος του παγκόσμια και ότι λαμβάνει χώρα στην γενέτειρα του Ιπποκράτη. Πρόκειται για μια καθαρά μη-κερδοσκοπική προσπάθεια (το διοργανωνει ο δημος Κω) που παλεύουμε όλοι να πετύχει

Θα ήθελα να σας παρακαλέσουμε αν γίνεται να μας βοηθήσετε όσο μπορείτε και με όποιον τρόπο νομίζετε εσεις καταλληλοτερο στην επιτυχία του φεστιβάλ. Φυσικά η παρουσία σας  στην Κω θα ήταν η μεγαλύτερη συμβολή!

Το site του φεστιβάλ είναι 

http://www.healthfilmfestival.gr/)

Μερικά ενδεικτικά αποσπάσματα από τη θεματολογία:

Ένας ψυχίατρος στην Γάζα φροντίζει τα παιδιά που χάσαν τους γονείς τους μπροστά στα μάτια τους («Νεαρός Φρόυντ στην Γάζα»). 

Ένας ανθρωπιστής ¶γγλος γιατρός χειρουργεί δωρεάν στην Ουκρανία για 15 χρόνια («Ο ¶γγλος Χειρουργός»). 

Ένας μουσικός σταδιακά συνέρχεται από βαρύ εγκεφαλικό και ξανα-ανακαλύπτει την μουσική(«Εγκεφαλικό»). 

Ένας ασθενής αναζητά το δικαίωμά του στην ευθανασία («Suicide turist»).

Ένας γιατρός προσφέρει δωρεάν ιατρική βοήθεια στους απόρους του Λος ¶ντζελες, την Μέκκα της σύγχρονης ιατρικής με τους χιλιάδες ανασφάλιστους.

Με εκτίμηση

Αντώνης Λιόλιος

Παθολογος Εντατικολογος