Στήριξη Η. Μόσιαλου από πέντε καθηγητές πανεπιστημίων

Την πλήρη στήριξή τους στον βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Ηλίας Μόσιαλο, για τη «συκοφαντική» σε βάρος του, όπως αναφέρουν, «εκστρατεία που εξαπολύθηκε από γνωστό σκανδαλοθηρικό σαϊτ» για το θέμα των γενοσήμων, εξέφρασαν σήμερα πέντε καθηγητές πανεπιστημίου.

Οι καθηγητές αναφέρουν σε δελτίο Τύπου ότι διαψεύδουν «κατηγορηματικά, και μετά λόγου γνώσεως, ως επί πολλά χρόνια συνεργάτες του κ. Μόσιαλου τα κατάπτυστα ρατσιστικά υπονοούμενα, που συνδέονται με την ανύπαρκτη δήθεν σχέση του με την Ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία Teva, κατασκευάστρια γενοσήμων φαρμάκων».

Τονίζουν, επίσης, ότι «αδίστακτοι λασπολόγοι » επιχειρούν «μία αδιανόητα αστεία σύνδεση μεταξύ μίας Επιστημονικής Έκθεσης που γράφτηκε και εκδόθηκε από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) και αναφέρεται, σε κείμενο 168 σελίδων και στην εταιρεία Teva, αναφέροντας απλώς το γεγονός, ότι είναι μεγάλη εταιρεία στο χώρο του φαρμάκου, όπως και σε πολλές άλλες».

Στο δελτίο Τύπου αναφέρουν ακόμη ότι η «αποδιδόμενη στον κ. Μόσιαλο προσπάθεια προβολής της εταιρίας είναι αστεία και ξένη προς το σύνολο της Έκθεσης, η οποία αναφέρεται σε επιστημονικά ζητήματα των οικονομικών των συστημάτων υγείας, προνομιακό πεδίο ενδιαφέροντος στο οποίο ο καθηγητής κ. Μόσιαλος αποτελεί αυθεντία παγκοσμίου βεληνεκούς».

Οι καθηγητές που υπογράφουν το εν λόγω δελτίο Τύπου, είναι οι εξής:

 

  • Λυκούργος Λιαρόπουλος, Ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστήμιο Κρήτης
  • Νίκος Μανιαδάκης, Καθηγητής Εθνικής Σχολή Δημόσιας Υγείας
  • Τάσος Φιλαλήθης, Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστήμιο Κρήτης
  • Γιάννης Υφαντόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Αρης Σισσούρας, Ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πάτρας