Στις κάλπες σήμερα τα μέλη 60 Ιατρικών Συλλόγων της χώρας

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα Κυριακή οι γιατροί της χώρας, προκειμένου να εκλέξουν διοικήσεις σε 60 Ιατρικούς Συλλόγους. Εκλέγουν επίσης εκπροσώπους στη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ, Πειθαρχικά Συμβούλια και Εξελεγκτική Επιτροπή.

Οι αρχαιρεσίες πραγματοποιούνται κάθε τέσσερα χρόνια και θα γίνουν μόνο την Κυριακή στους μικρούς Συλλόγους. Στους μεγάλους Συλλόγους, η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί και τη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου.

Σε όλη τη χώρα, δραστηριοποιούνται 68.780 γιατροί, ελευθεροεπαγγελματίες και του δημοσίου συστήματος Υγείας, αλλά δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις στους Συλλόγους τους.

Μετά την επικύρωση των αποτελεσμάτων από τον συντονιστή της Περιφέρειας, η οποία διαρκεί περί τις 30 ημέρες, θα συνεδριάσει η γενική συνέλευση του ΠΙΣ με τη νέα της σύνθεση και θα εκλέξει τον πρόεδρο, το διοικητικό συμβούλιο, το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο και την εξελεγκτική επιτροπή του ΠΙΣ

Μετά την πραξικοπημετική τροπολογία Πλεύρη, με την οποία αύξησε κατά 100 τους εκλέκτορες του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, η Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ θα αριθμεί περισσότερα από 500 άτομα. Ταυτόχρονα, η διάσπαση της φιλοκυβερνητικής παράταξης θα προσδώσει στην επικείμενη Γενική Συνέλευση σκηνικό με πολλές εντάσεις.

Οι εκλογές στον μεγαλύτερο Σύλλογο της χώρας, τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας (ΙΣΑ), θα γίνουν στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, όπου θα στεγαστούν όλα τα εκλογικά τμήματα.