Στις ΥΠΕ για προκήρυξη οι 736 θέσεις νοσοκομειακών γιατρών

p> 

Έφτασε σήμερα το μεσημέρι στις ΥΠΕ έγγραφο του Υπουργείου Υγείας για προκήρυξη των 736 από τις συνολικά 2000 θέσεις νοσοκομειακών γιατρών που επεξεργάστηκε η Κοινή Επιτροπή Προσλήψεων. Η προκήρυξη αυτή αφορά αποκλειστικά σε θέσεις που υπάρχουν σε οργανισμούς νοσοκομείων.

 

Να σημειώσουμε ότι οι 2000 θέσεις έπρεπε να είχαν καλυφθεί το αργότερο την 1η Ιουλίου. Οι εσκεμμένες κωλυσιεργίες του Υπουργείου και η προκήρυξη εκλογών οδήγησαν την υπόθεση στην αρμόδια Επιτροπή του ΣτΕ, η οποία γνωμοδότησε θετικά από 25 Σεπτεμβρίου και με την παράλυση που επικρατούσε στο Υπουργείο Υγείας η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 2 Οκτωβρίου, δύο μέρες πριν τις εκλογές.

 

Κατά παράδοξο τρόπο το Υπουργείο Υγείας δεν επιδόθηκε προεκλογικά στους γνώριμους πανηγυρισμούς για την έστω κολοβή αυτή προκήρυξη, πιθανόν διότι ο κ. Αβραμόπουλος ήταν απασχολημένος με την υπόθεση του ΠΙΣ και την παροχή προστασίας στους εγκαθέτους που επρόκειτο να μείνουν «ορφανοί».

 

¶μεσος στόχος, τον οποίο η ΟΕΝΓΕ οφείλει να μεταφέρει στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας,  είναι να συσταθούν τάχιστα οι υπόλοιπες θέσεις ειδικευμένων και να λάβουν έγκριση από το ΚΕΣΥ οι θέσεις ειδικευομένων, ώστε μέχρι τέλους Οκτωβρίου να έχουν προκηρυχτεί και οι εναπομένουσες 1264 θέσεις, ώστε ν΄ αρχίσει η προεργασία για τις 2500 θέσεις του επομένου έτους.

 

                              Δημήτρης Βαρνάβας

                                 varnava1@otenet.gr