Στο επίκεντρο οι τεράστιες ελλείψεις

Την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας, επισήμανε ο Γιάννης Ζιώγας, βουλευτής του Κόμματος

Οι τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό και η γενικότερη απαξίωση του Νοσοκομείου Πολυγύρου, στο φόντο της ραγδαίας ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χτεσινής συνάντησης κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Ζιώγα, με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων του νοσοκομείου. Η αντιπροσωπεία του Κόμματος, στην οποία συμμετείχαν ακόμη ο Αγγελος Τζέκης, ο Ζήσης Λυμπερίδης και ο Νίκος Παρθενιώτης, συναντήθηκε και με το διοικητή του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ γιατροί, νοσοκομειακοί και βοηθητικό προσωπικό:

— Πολλά τμήματα λειτουργούν οριακά. Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό στα χειρουργεία, στη ΜΕΘ, την αιμοδοσία, στους παρασκευαστές, στους τραυματιοφορείς και αλλού. «Υπάρχουν χρονικά διαστήματα που η μοναδική νοσοκόμος στη ΜΕΘ θα πρέπει επειγόντως να μεταβεί σε κάποιο άλλο επείγον περιστατικό», κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι!

— Τη μεταφορά ασθενών στο νοσοκομείο με το ΕΚΑΒ και τα νοσοκομειακά οχήματα των επειγόντων περιστατικών δυσκολεύει η μεγάλη έκταση που πρέπει να καλύψουν ανάμεσα στο νοσοκομείο και τα τέσσερα Κέντρα Υγείας του νομού και οι ελλείψεις σε οδηγούς και συνοδούς. Οι εργαζόμενοι απαιτούν επέκταση του ΕΚΑΒ και ένταξή του στο σύστημα της Θεσσαλονίκης.

— Παίρνονται αποφάσεις για επέκταση κλινικών τη στιγμή που στις υπάρχουσες μονάδες καλύπτεται μόνο το 50% των κρεβατιών λόγω ελλείψεων.

«Ο τομέας της Υγείας είναι κοινωνικό αγαθό κι όχι εμπόρευμα, καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στα νοσοκομεία», σημείωσε ο Γ. Ζιώγας, κάνοντας αναφορά στα τεράστια ποσά που το κεφάλαιο επενδύει στο χώρο της Υγείας, αλλά και στη διαρκή απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων, εξαιτίας της πολιτικής υποχρηματοδότησης από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Σχολιάζοντας τις δικαστικές διώξεις και τα πειθαρχικά στο νοσοκομείο Πολυγύρου, ο Αγγελος Τζέκης σημείωσε ότι όλα αυτά προσανατολίζουν τους εργαζόμενους και τους πολίτες της Χαλκιδικής σε λάθος κατεύθυνση. Αντίθετα, όλοι οι εργαζόμενοι μαζί με τους χρήστες των υπηρεσιών υγείας στο νομό θα πρέπει σαν μια γροθιά να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους προς την κατεύθυνση να μην γίνει εμπόρευμα η υγεία.