Στο ΕΣΥ για εξετάσεις οι ασφαλισμένοι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ σύμβασης ανάμεσα στο υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Υγείας, προκειμένου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ να αποκτήσουν τη δυνατότητα χρήσης των υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την εκτέλεση συνταγών διαγνωστικών εξετάσεων όχι μόνο κατά την πρωινή βάρδια, αλλά και κατά τη λειτουργία των ολοήμερων νοσοκομείων, ανακοινώθηκε χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης και ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχάλης Τιμοσίδης.

Οπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, «για εμάς είναι αδιανόητο να μην έχουν τα Ταμεία τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν μέσα από τα Κέντρα Υγείας, τα νοσοκομεία, εκεί δηλαδή όπου υπάρχουν δυνατότητες».

Επίσης, έγινε αναφορά και στο ζήτημα του επερχόμενου νόμου με τη μεταφορά των κλάδων υγείας των ασφαλιστικών ταμείων στο ΕΣΥ με το δημιουργούμενο Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Ετσι θα δοθεί οριστικά τέλος σε φαινόμενα όπως η μη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων από τα Κέντρα Υγείας της χώρας. Ηδη σήμερα έχουν τεθεί σε ολοήμερη λειτουργία 55 νοσοκομεία, ενώ σύντομα πρόκειται να ενταχθούν άλλα 8, καλύπτοντας όλο και μεγαλύτερες ανάγκες των ασφαλισμένων. Με τη συμφωνία αυτή αναμένεται να επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση πόρων για τα Ταμεία, αλλά και χρημάτων για τους ασφαλισμένους.