Στο Ευρωδικαστήριο θα κριθεί το θέμα των συμβασιούχων, λέει ο επίτροπος Σπίντλα

p>

«Ελέγχεται η απόφαση του ΑΠ»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ.Παπαδημούλης έθεσε το ερώτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων θα κριθεί το θέμα των συμβασιούχων, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Βλάντιμιρ Σπίντλα απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ.Παπαδημούλη. Ο κ. Παπαδημούλης στην ερώτησή του επισήμαινε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν εφαρμόζει την σχετική κοινοτική οδηγία 1999/70.

«Μια σειρά από ελληνικά δικαστήρια κατέθεσαν στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) προδικαστικά ερωτήματα, που άπτονται του ζητήματος των συμβασιούχων, επομένως το ΔΕΚ θα έχει την δυνατότητα να τοποθετηθεί ως προς την καλύτερη ερμηνεία των συγκεκριμένων διατάξεων» είπε συγκεκριμένα ο κ. Σπίντλα ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο κ. Παπαδημούλης στην ερώτησή του αναφερόταν στην πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου που ανέτρεψε την μέχρι τώρα νομολογία απαγορεύοντας απολύτως την μετατροπή συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου στο ελληνικό δημόσιο και ζητούσε από την Επιτροπή να απαντήσει αν θα παραπέμψει την Ελλάδα στο ΔΕΚ.

Ο κ. Σπίντλα, αρμόδιος για την κοινωνική πολιτική, τόνισε ότι: «Η ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί με προσοχή την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα ελέγχει ενδελεχώς την τελευταία απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου και θα παρακολουθήσει και τα σχετικά μέτρα, που λήφθηκαν από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές».

Newsroom ΔΟΛ