Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο την προσεχή εβδομάδα η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση

class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>
Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο θα παρουσιαστεί την προσεχή εβδομάδα το νομοσχέδιο για τη διοικητική μεταρρύθμιση της Ψυχικής Υγείας από τον υπουργό Υγείας κ. Αντρέα Ξανθό.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύμφωνο Λυκουρέντζου – Άντορ έχει «κλείσει», στις δομές των ψυχιατρικών νοσοκομείων δεν πρόκειται -προς στιγμήν τουλάχιστον- να μπει «λουκέτο», ενώ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διερευνά την πιθανότητα σύναψης νέου συμφώνου.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενδιάμεσων Τομεακών Διευθύνσεων Ψυχικής Υγείας που θα αποτελούν το «κρίκο» μεταξύ των Τομεακών Επιτροπών Ψυχικής Υγείας (ΤΕΨΥ) και των Δομών Ψυχικής Υγείας. Επίσης, προβλέπει την αναδιοργάνωση των Ψυχιατρικών Τομέων με βάση τις ανάγκες του πληθυσμού ευθύνης και την ανάπτυξη πρωτοβάθμιας φροντίδας ψυχικής υγείας για την αποσυμφόρηση των ψυχιατρικών νοσοκομείων.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Επίσης, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξασφάλισε 27 εκατ. ευρώ για τις δομές αποασυλοποίησης που λειτουργούν μέσω των ΜΚΟ.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>