ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Ψάχνουν χώρο για τη στάθμευση των ταξί

Στον… αέρα βρίσκεται η δημιουργία χώρου στάθμευσης των ταξί στο νέο νοσοκομείο Καβάλας. Μόλις δύο μήνες πριν την έναρξη λειτουργίας του, οι ιδιοκτήτες ταξί και η διοίκηση του νοσοκομείου φαίνεται ότι ακόμη δεν έχουν καταλήξει στην οριστική λύση, που όχι μόνο θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές, αλλά πάνω απ’ όλα θα εξυπηρετεί τους ασθενείς και τους συνοδούς τους.

 

Της Νικολέτας Μπούκα

Όπως επισημαίνουν στη “Μ” οι ιδιοκτήτες ταξί της Καβάλας, στον προαύλειο χώρο του νέου νοσοκομείου έχουν δημιουργηθεί 300 θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων οι ταξιτζήδες ζητούν μόλις τις 10 για τη στάθμευση των δικών τους οχημάτων.
“Δεν έχει ακόμη εγκριθεί πού θα βρίσκεται ο χώρος στάθμευσης των ταξί. Αυτό που ισχύει προς το παρόν είναι ότι θα μπορούμε να εισερχόμαστε στο νοσοκομείο για να αποβιβάζουμε τον ασθενή, αλλά η πιάτσα μας θα είναι εκτός του αύλειου χώρου του νοσοκομείου, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την είσοδο των εξωτερικών ιατρείων”, εξηγεί στη “Μ” ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Καβάλας, Σοφοκλής Μοσχοκάρφης.
Παράλληλα, τονίζει ότι αυτό σημαίνει είτε ότι ο ασθενής ή ο συνοδός του θα είναι αναγκασμένος να καλεί ράδιο ταξί για να φύγει από το νοσοκομείο, πληρώνοντας μεγαλύτερο κόμιστρο, είτε θα αναγκάζεται να περπατάει, ώστε να μπορέσει να πάρει το ταξί που ήδη περιμένει στην πιάτσα. 
“Για μας σημασία έχει ο άρρωστος να έχει οπτική επαφή με το ταξί που περιμένει και να εξυπηρετείται. Δεν ξέρουμε ποια λύση θα επικρατήσει, αλλά η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι έως το τέλος Αυγούστου θα έχει διευθετηθεί το θέμα”, λέει ο κ. Μσχοκάρφης. 
Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας Αιμίλιος Αθανασίου διαβεβαιώνει στην “Μ” ότι θα βρεθεί η καταλληλότερη και λειτουργικότερη λύση στο θέμα αυτό.
“Πρόκειται για ένα νέο νοσοκομείο με 400 κλίνες και 200 εργαζόμενους. Θα βρούμε την πιο ορθολογική λύση για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Σκεφτόμαστε την εγκατάσταση ενός ηλεκτρονικού συστήματος, χάρη στο οποίο ο πολίτης που χρειάζεται ταξί, θα πατάει ένα κουμπί. Αυτό θα δίνει σήμα στο ταξί που περιμένει στο χώρο στάθμευσης εκτός νοσοκομείου και θα το ειδοποιεί να μπαίνει εντός του προαύλειου χώρου του νοσοκομείου για να παραλάβει τον ασθενή”, τονίζει ο κ. Αθανασίου.