Στο νοσοκομείο άλλοι 12 απεργοί πείνας από την Υπατία

Δώδεκα ακόμη μετανάστες από το κτίριο Υπατίας, μεταφέρθηκαν την Κυριακή στο νοσοκομείο, λόγω εξάντλησης από την απεργία πείνας που ξεπέρασε τις 40 ημέρες, ενώ και στη Θεσσαλονίκη, οκτώ μετανάστες, απεργοί πείνας, επίσης μεταφέρθηκαν για νοσηλεία.

 

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος από την Επιτροπή Αλληλεγγύης και οι γιατροί που παρακολουθούν τους απεργούς πείνας, οι μεταφερθέντες έχουν συμπτώματα αφυδάτωσης και μυϊκούς σπασμούς, ενώ ορισμένοι βρίσκονται στα πρόθυρα νεφρικής ανεπάρκειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι από τους απεργούς σταμάτησαν να παίρνουν και υγρά, επισπεύδοντας την επιδείνωση της υγείας τους, σε μια κορύφωση της πίεσης για την ικανοποίηση του αιτήματός τους για μόνιμη άδεια παραμονής και εργασίας στη χώρα.

Παράλληλα, άλλοι οχτώ μετανάστες, από όσους που συνεχίζουν την απεργία πείνας και στεγάζονται στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, διακομίστηκαν με προβλήματα υγείας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Ο ένας μεταφέρθηκε σε προκωματώδη κατάσταση εξαιτίας υπογλυκαιμικού επεισοδίου, ενώ οι υπόλοιποι με υπόταση και κάποιοι με βραδυκαρδία. Συνολικά, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο νοσηλεύονται 16 άτομα.

αΣύμφωνα με την Ομάδα Τύπου Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας, η κατάσταση της υγείας των μεταναστών που συνεχίζουν για 41η ημέρα την απεργία πείνας βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.