Στο πειθαρχικό για τις γνωματεύσεις αναπηρίας

Στο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Υγείας παραπέμπονται οι γιατροί της Καρδίτσας, με απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου της ΔΥΠΕ (Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας) Θεσσαλίας.

Πρόκειται για τους γιατρούς του Γ.Ν. Καρδίτσας – μέλη παράλληλα της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής Καρδίτσας οι οποίοι, σύμφωνα με πόρισμα επιθεωρητών του υπουργείου Υγείας, χορήγησαν ιατρικές γνωματεύσεις για βαριά αναπηρία (μεγαλύτερη του 67%) σε ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό κατοίκων των Σοφάδων, με αποτέλεσμα μη δικαιούχοι να λαμβάνουν αναπηρικά επιδόματα ή να τυγχάνουν σχετικών ευνοϊκών ρυθμίσεων.

Η αποκάλυψη του θέματος είχε προκαλέσει την παρέμβαση της ΔΥΠΕ Θεσσαλίας, ενώ με απόφαση του ΔΥΠΕάρχη Ν. Κόκκινου, μετά και την ακρόαση, στους εμπλεκόμενους γιατρούς επιβλήθηκε το μέτρο της αναστολής εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο γιατρών ΕΣΥ της ΔΥΠΕ Θεσσαλίας συνεδρίασε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου οπότε και αποδέχθηκε το πόρισμα των επιθεωρητών του υπουργείου Υγείας, ενώ χθες συνήλθε για δεύτερη φορά «μετά την υποβολή των απολογιών από τους εμπλεκόμενους ιατρούς της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής του Νομού Καρδίτσας», όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο αποφάσισε, λόγω της σοβαρότητας του θέματος και μετά τα επιπλέον στοιχεία των επιθεωρητών, να παραπέμψει άμεσα την υπόθεση στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο γιατρών ΕΣΥ του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΥΠΕ.