Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας παραπέμπεται ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σπάρτης

p style=”text-align: justify; margin: 0cm 0cm 0pt 18pt”>Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας κατά τη συνεδρίαση της 11/7/2012 αποφάσισε τη παραπομπή του ιατρού κου Π. Καλομοίρη ,Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ. Ν. Σπάρτης, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συλλόγου για παραβίαση των κανόνων του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (3418/28/11/2005) και συγκεκριμένα του Άρθρου 21 Παράγραφος 1.

 

Σύμφωνα με την απόφαση, κατά την διάρκεια του τελευταίου έτους, ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας έχει γίνει αποδέκτης αναφορών, που προσάπτουν στον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας συμπεριφορές και πράξεις τουλάχιστον αντισυναδελφικές ( δημόσια επίκριση και συκοφάντηση συναδέλφων, συμπεριφορά που πηγάζει ως μη όφειλε από τη διαφορά ιεραρχίας, παρότρυνση ασθενούς για αναφορά –και δη ανυπόστατη- προς συνάδελφο).

 

Το ίδιο θέμα είχε απασχολήσει  και το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ στη συνεδρίαση της 5ης Ιουλίου 2012 και είχε εκδοθεί  καταγγελτικό ψήφισμα(http://ygeianet.gr/box/cal/30393.pdf) για  την αντιδεοντολογική συμπεριφορά του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Σπάρτης.