Στο πλευρό των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – όχι στον «ακρωτηριασμό» της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης

Στο πλευρό των εργαζομένων του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης που κινητοποιούνται κατά της απόφασης  του Υπουργείου  Υγείας να μην εφημερεύει  το Νοσοκομείο και να μετατραπεί σε mega- Εμβολιαστικό Κέντρο,  βρέθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελούμενη από τον Τομεάρχη Υγείας  Ανδρέα Ξανθό, την Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον Τομεάρχη Εσωτερικών Κώστα Ζαχαριάδη, τον  γιατρό και πρώην βουλευτή Νίκο Μανιό και άλλα στελέχη της ΝΕ Βόρειας Αθήνας. Πιο αναλυτικά, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  πραγματοποίησαν ανοικτή συζήτηση με τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου και ενημερώθηκαν για το  αιφνιδιαστικό και ακατανόητο σχέδιο της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας να αναστείλει την τακτική λειτουργία ενός εξειδικευμένου  παιδιατρικού  νοσοκομείου για να μετατραπεί σε  εμβολιαστικό κέντρο.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τα μέλη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ για τη συμβολή του Νοσοκομείου τόσο στη μάχη κατά της πανδημίας όσο και για τις τριτοβάθμιου χαρακτήρα υπηρεσίες που παρέχει  στον παιδικό πληθυσμό του Λεκανοπεδίου και της ευρύτερης περιοχής.  Παράλληλα ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους κατά της διαλυτικής για το νοσοκομείο επιλογής του Υπουργείου Υγείας και  διατύπωσαν τις προτάσεις τους, όπως διαμορφώθηκαν στην Γενική Συνέλευση η οποία είχε προηγηθεί.

Στη συνέχεια, ο Ανδρέας Ξανθός χαρακτήρισε “ακατανόητο” το  χειρισμό της ηγεσίας του Υπ. Υγείας τη στιγμή μάλιστα που η πανδημία είναι σε έξαρση,  οι εισαγωγές λόγω Covid-19 έχουν αυξηθεί δραματικά (40%), και η πίεση των νοσοκομείων στις εφημερίες είναι αφόρητη, τόνισε ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη διεθνής πρακτική και ότι είναι πρωτοφανής η ανάθεση του  εμβολιασμού των παιδιών στα νοσοκομεία και όχι σε δομές της ΠΦΥ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη ενίσχυση της δυσπιστίας απέναντι στην ασφάλεια των εμβολίων  που προκαλεί μία τέτοια ενέργεια. Τέλος, ο Ανδρέας Ξανθός τόνισε ότι στην πραγματικότητα η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρεί σε «ακρωτηριασμό» της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης και κάλεσε τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις σε συστράτευση για τη δημιουργία ενός ενιαίου υγειονομικού, κοινωνικού και πολιτικού μετώπου όχι μόνο για την αποτροπή του συγκεκριμένου σχεδιασμού αλλά για την περαιτέρω αναβάθμιση και ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.

Ακολούθως η Μ. Ξενογιαννακοπούλου εξέφρασε τη συμπαράστασή της στην αγωνία των εργαζομένων για μία τέτοια δυσοίωνη εξέλιξη και αναγνώρισε την αγάπη και τον πατριωτισμό που έχουν επιδείξει οι υγειονομικοί υπάλληλοι κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, ενώ δήλωσε “θα είμαστε δίπλα σας και θα δώσουμε μαζί την μάχη για να μείνει όρθιο και πλήρως λειτουργικό το Παίδων Πεντέλης.”

Από την πλευρά του ο Κ. Ζαχαριάδης δήλωσε επίσης ότι στηρίζει πλήρως τον αγώνα των εργαζομένων και δεσμεύθηκε την ανάδειξη του ζητήματος τόσο στην τοπική κοινωνία και τους φορείς της αυτοδιοίκησης όσο και στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου με την προτροπή προς τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενους  “Σταθείτε όρθιοι και αλληλέγγυοι και θα τα καταφέρουμε”.

Τέλος, οι Τομεάρχες της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποίησαν συνάντηση με την Διοίκηση του Νοσοκομείου και ειδικότερα με τον διοικητή του διασυνδεόμενου νοσοκομείου «Σισμανόγλειο» κο Ηλία Δαλαΐνα και την αναπληρώτρια διοικήτρια ΓΝ Παίδων Πεντέλης κα Ευσταθία Κατοίκου μεταφέροντας τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Στο πλαίσιο της σύσκεψης με την Διοίκηση, ο Τομεάρχης Υγείας κος Α. Ξανθός έθεσε υπόψη τους τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ισομερή κατανομή του φόρτου του εμβολιασμού των παιδιών  σε  όλες τις παιδιατρικές δομές του λεκανοπεδίου Αττικής. Στο πνεύμα αυτό ο κος Ξανθός θεώρησε απαραίτητη την ενεργό εμπλοκή των δομών ΠΦΥ, τη συνεργασία των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων αλλά και τη συμβολή των ενόπλων δυνάμεων στον επιχειρησιακό σχεδιασμό για τον εμβολιασμό του παιδικού πληθυσμού.