Στο σκαμνί συνδικαλιστές που αντέδρασαν σε χρυσαυγίτικη αιμοδοσία μόνο για Έλληνες

p style=”margin: 0cm 0cm 4pt”>Στο σκαμνί κάθονται στις 15 Οκτώβρη συνδικαλιστές εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σάμου, οι οποίοι είχαν εμποδίσει τον Απρίλιο του 2013 αιμοδοσία μόνο για Έλληνες που είχε οργανώσει η Χρυσή Αυγή.

Οι εργαζόμενοι που διώκονται είναι η τότε πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου Ουρανία Μιτσάκη Αποστόλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο Γ.Νοσοκομείο Σάμου και πρόεδρος του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ Σταμάτης Φιλιππής και ο τότε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ειδικευομένων γιατρών του Νοσοκομείου Νίκος Μπαρμπατζάς.

Όπως αναφέρει το εργατικό κέντρο Σάμου ερωτηματικά προξενεί η στάση της τότε διοικήτριας του Νοσοκομείου κας Βασιλείας Πατλάκα-Σίδερη, η οποία αντί να αποτρέψει η ίδια μια τέτοια αιμοδοσία όπως της είχαν ζητήσει συνδικαλιστές, σωματεία και φορείς του κινήματος σε συνάντηση στο γραφείο της μέρες πριν, αντί έστω να στηρίξει την θέση ότι η αιμοδοσία πρέπει να γίνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις, έπειτα από αναφοράς της στον εισαγγελέα Σάμου, ζήτησαν μαζί με τον αρχιχρυσαυγίτη της Σάμου τη δίωξη των συνδικαλιστών.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου νομού Σάμου, καταδικάζει «την ποινικοποίηση του αντιρατσιστικού αγώνα συνδικαλιστών και φορέων της Σάμου, σέρνοντας τους σε δίκη, επειδή κινητοποιήθηκαν για να μην γίνει η φασιστικής και ρατσιστικής έμπνευσης αιμοδοσία μόνο για Έλληνες που είχε διοργανώσει τον Απρίλη του 2013 η ναζιστική και δολοφονική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, σε όλη την Ελλάδα».

«Είναι καθαρό ότι η αιμοδοσία είναι μια πανανθρώπινη πράξη ζωής σε όποιον και όποια την έχει ανάγκη ανεξάρτητα από έθνος, φυλή, θρησκεία, γλώσσα ή άλλες διακρίσεις. Εκεί, λοιπόν, οι υμνητές της άριας φυλής βρήκαν να χτυπήσουν ώστε να μπολιάσουν με την δηλητηριασμένη σκέψη τους και τον ρατσισμό την πράξη αυτή», σημειώνει.

Καταλήγοντας το εργατικό κέντρο Σάμου, τονίζει πως: «Η ρατσιστική αυτή πράξη της Χ.Α. βρήκε απέναντί της δεκάδες συνδικαλιστές και φορείς του κινήματος (μεταξύ των οποίων του Εργατικού Κέντρου και πολλών σωματείων) σε μια προσπάθεια η αιμοδοσία να γίνει χωρίς όρους και το αίμα να είναι στην διάθεση όποιου το έχει ανάγκη».