Στοχοποίηση στελεχών που πρωτοστάτησαν στην αποκάλυψη σκανδάλων και μείωση του αριθμού προσλήψεων στην Υγεία

«Είναι απολύτως σαφές πως το πλάνο προσλήψεων που παρουσίασε η κυβέρνηση κατά τις προγραμματικές της δηλώσεις δεν αρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες του ΕΣΥ, ή έστω να στηριχτεί στο βαθμό που θα το έκανε ο σχεδιασμός που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.
 
Ο νέος υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση της ΝΔ παρουσίασε στις προγραμματικές δηλώσεις «το πλάνο προσλήψεων που είχαμε ουσιαστικά διασφαλίσει εμείς για το 2019, μίλησαν για 2.450 προσλήψεις» επισήμανε Στο Κόκκινο ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, και τέως υπουργός Υγείας ο οποίος όμως διευκρίνισε πως είναι απολύτως σαφές ότι αυτές δεν αρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες του ΕΣΥ και για να στηριχτεί.
Στον Νίκο Σβέρκο ο Αν. Ξανθός σημείωσε ότι «αυτές οι προσλήψεις γιατρών και λοιπού προσωπικού που είχαμε δρομολογήσει για 2019 και θα ακολουθούσαν άλλες 7.500 έτσι ώστε σε βάθος τετραετίας να είχαμε έναν συνολικό αριθμό 10.000 ανθρώπων, ανθρώπινου δυναμικού στο σύστημα Υγείας, το οποίο θα υπερκάλυπτε τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης και θα έδινε τη δυνατότητα σε σημερινούς συμβασιούχους να διεκδικήσουν μια μόνιμη θέση και άρα θέσεις που σήμερα καλύπτονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας να καλυφθούν με μόνιμο τρόπο. Αυτό ήταν το δικό μας το πλάνο και το είχαμε εξαγγείλει με την κα Ξενογιαννακοπούλου εδώ και πάρα πολύ καιρό».
Ο Αν. Ξανθός τόνισε ότι διεκδικούν να προχωρήσουν οι προσλήψεις για τις οποίες είχαν δώσει ήδη έγκριση στα νοσοκομεία – καθώς η διαδικασία πάγωσε λόγω των εκλογών – και διεκδικούν να προχωρήσουν οι διορισμοί από προηγούμενες προκηρύξεις.
Ο πρώην υπουργός Υγείας σημείωσε ότι φαίνεται πως τον κανόνα μια πρόσληψη για μια αποχώρηση που τόσο η ΝΔ ως αντιπολίτευση κατηγόρησε και αμφισβήτησε τελικά τώρα ειδικά για φέτος δείχνει να αποδέχεται για να μπορεί να εξαγγείλει και αυτές τις προσλήψεις καθώς «δεν υπάρχει άλλος τρόπος».
O Αν. Ξανθός μίλησε και για την αναγκαιότητα της ενίσχυσης των δημόσιων δαπανών για την Υγεία που είναι τώρα στο 5% του ΑΕΠ και είναι αρκετά χαμηλό καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να το ενισχύσει λίγο από το 2015 και μετά, και περί αυτού δεν ακούσαμε κουβέντα, σημείωσε ο βουλευτής.
Ο βουλευτής εξήγησε ότι  το υφιστάμενο είναι πλαίσιο λιτότητας που πρέπει να μετασχηματιστεί, ώστε με μεγαλύτερη επάρκεια να καλυφθούν οι σημαντικές και αυξανόμενες ανάγκες των ανθρώπων για περίθαλψη.
Ο Αν. Ξανθός μίλησε για τη σοβαρή και την τεκμηριωμένη αντιπολίτευση που θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά των κοινωνικών αναγκών και της υγείας.
Παράλληλα αναφέρθηκε στην κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού εκ μέρους της ΝΔ σε βάρος πρώην κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι απολύτως σαφές σύμφωνα με τον πρώην υπουργό καθώς φάνηκε από τις πρώτες μέρες της νέας διακυβέρνησης και υπάρχει μια προσπάθεια στοχοποίησης κυβερνητικών στελεχών «που πρωτοστάτησαν στο να έρθουν στο δημόσιο φως στη δημόσια συζήτηση υποθέσεις σκανδάλων διαφθοράς φαυλότητας στο δημόσιο βίο και ειδικά στον τομέα της Υγείας».

Ηχητικό αρχείο