Στον αέρα 13 προνοιακά ιδρύματα

Στον «αέρα» βρίσκονται 13 προνοιακά ιδρύματα στην Κεντρική Μακεδονία. Με ψήφισμά του, που εκδόθηκε κατά πλειοψηφία, το Περιφερειακό Συμβούλιο προειδοποιεί ότι χωρίς τα απαιτούμενα χρήματα από την πολιτεία, εκατοντάδες ΑμεΑ, ορφανά παιδιά και άποροι κινδυνεύουν να βρεθούν αργά ή γρήγορα στον δρόμο!

«Τα προνοιακά ιδρύματα εδώ και 30 χρόνια λειτουργούν κατά κύριο λόγο με την κρατική επιχορήγηση. Τα 13 αυτά ιδρύματα βρίσκονται στη χειρότερη οικονομική κατάσταση των τελευταίων ετών, μετά τη σημαντική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης το 2010 και την καθυστέρηση της προκαταβολής για το 2011», αναφέρει το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία είναι δραματικά και το προσωπικό που στελεχώνει τα ιδρύματα αυτά (εκπαιδευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί κ.λπ.) είναι απλήρωτο εδώ και τέσσερις μήνες.

* Αλλά και οι μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου Ηρακλείου κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς συγκοινωνία, καθώς είναι απλήρωτοι οι οδηγοί ταξί που έχουν αναλάβει τη μεταφορά τους, ύστερα από συμφωνία με την πολιτεία και το ΚΤΕΛ. Οι γονείς των παιδιών εμφανίζονται εξοργισμένοι και τονίζουν πως αν η κατάσταση δεν ομαλοποιηθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, τότε οι ίδιοι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Ν. ΦΩΤ. – Γ. ΛΑΜΠ.