Στον αέρα οι προμήθειες των νοσοκομείων

Σε αναστολή παραδόσεων υλικών βρίσκονται από προχθές οι προμηθευτές, εξαιτίας της μη εξόφλησης των οφειλομένων από τα νοσοκομεία, παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες για ρύθμιση των χρεών τους.

Το θέμα φαίνεται να «κολλάει» και στην ταυτοποίηση των τιμολογίων, η οποία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη και η οποία αποτελεί μια εξαιρετικά χρονοβόρο διαδικασία. Όμως τα προβλήματα της ρύθμισης των χρεών, δεν φαίνεται να σταματούν εδώ.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας (ΣΕΠ), Παν. Στραβόλαιμος, δήλωσε χθες πως το 45% των οφειλών, αποτελούν προμήθειες του 2008, οπότε είναι εύκολο να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι θα υπάρξει ανακύκλωση του προβλήματος και μάλιστα σε υψηλότερα προβλήματα, πριν το τέλος του 2009.

Σημείωσε ακόμη ότι «πρόσθετο ζήτημα, είναι το γεγονός ότι όλες οι προμήθειες των νοσοκομείων είναι στον αέρα. Είναι άγνωστο αν θα πληρωθούν τα τιμολόγια του 2009, αφού σύμφωνα με το νέο νόμο έπρεπε να έχουν γίνει δημόσιοι διαγωνισμοί και να έχει καταρτιστεί από το ΕΚΕΒΥΛ μητρώο εγκεκριμένων ιατροτεχνολογικών προϊόντων και προμηθευτών, τίποτα από τα οποία δεν έχει γίνει».