Στον αέρα το Λοιμωδών

Συνενώνεται, αλλά δεν το θέλουν και φαίνεται να οδηγείται σε κατακερματισμό το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων (Λοιμωδών) της Θεσσαλονίκης.

Χθες το πρωί, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της διάλυσης του νοσοκομείου τους, το οποίο περιλαμβάνεται στο σχέδιο συνένωσης κλινών και τμημάτων του ΕΣΥ, που προωθεί το υπουργείο Υγείας. Οπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, το υπουργείο δεν σέβεται τον ειδικό χαρακτήρα του Νοσοκομείου Λοιμωδών, το οποίο, σύμφωνα με το σχέδιο, πρόκειται να συνενωθεί με το Νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Εκεί όμως δεν επαρκεί ο χώρος για τη στέγαση των τμημάτων και των κλινών του Λοιμωδών και πλέον φαίνεται ότι έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση για διάσπαση των υπηρεσιών τού Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων σε αρκετά νοσοκομεία, ώστε να δημιουργηθούν μικρά τμήματα λοιμώξεων, υποστηρίζουν σε ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννης Ζιώγας, Θεόδωρος Ιγνατιάδης και Σοφία Καλαντίδου.

Οπως επισημαίνουν, κάτι τέτοιο θα σημάνει για τους εργαζομένους απολύσεις και εντατικοποίηση της εργασίας τους, σε περίοδο χειροτέρευσης των όρων ζωής και εργασίας των εργαζομένων, συγχωνεύσεων, εφεδρείας, φορολογικών μέτρων.