ΣΒΗΝΕΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΝΕΟΓΝΩΝ ΣΤΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»- Μωρά χωρίς γιατρούς

Ενα πρόωρο βρέφος μόλις 750 γραμμαρίων αναζητά… γιατρό! Και δεν είναι το μόνο, καθώς δεκάδες νεογνά και πρόωρα βρέφη που νοσηλεύονται στη Μονάδα Νεογνών του Νοσοκομείου «Αττικόν» έχουν στη διάθεσή τους μόλις τρεις γιατρούς.

Η Εντατική Μονάδα Νοσηλείας Νεογνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» σβήνει μέρα με την ημέρα, καθώς παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του προσωπικού εδώ και μήνες, ουδείς αρμόδιος έχει φροντίσει να ενισχύσει το τμήμα με γιατρούς.

Η μονάδα εδώ και καιρό, όπως είχε γράψει η «Ε» τον περασμένο Μάρτιο, υπολειτουργεί. Κρεβάτια και υπερσύγχρονα μηχανήματα παραμένουν κλειστά επειδή δεν υπάρχει κανείς να τα λειτουργήσει.

1.500 γεννήσεις

Και όλα αυτά σε ένα νοσοκομείο όπου γίνονται περίπου 1.500 γεννήσεις το χρόνο και πολλά μωρά χρειάζονται μονάδα εντατικής.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη Μονάδα εξυπηρετεί όλη την περιοχή καθώς και την πανεπιστημιακή παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου, τη μαιευτική κλινική, το τμήμα επαπειλούμενων κυήσεων υψηλού κινδύνου καθώς και το τμήμα εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Πλέον οι εργαζόμενοι κάνουν νέα έκκληση για προσωπικό, ώστε να μην οδηγηθεί η Μονάδα σε αργό θάνατο…

Αλλωστε δεν φτάνει που δουλεύουν καθημερινά χωρίς ανάσα με αλλεπάλληλες εφημερίες, πλέον δεν μπορούν να πάρουν και την καλοκαιρινή τους άδεια.

Το υπουργείο Υγείας πρόσφατα δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει το τμήμα με άλλον έναν επικουρικό γιατρό (πριν από λίγο καιρό έφθασε ένας), αλλά και αυτός δεν πρόκειται να διοριστεί πριν από τον Οκτώβριο λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Εν τω μεταξύ, άλλες τρεις προσλήψεις γιατρών οι οποίοι θα εξειδικεύονταν στο τμήμα στον τομέα της νεογνολογίας έχουν εγκριθεί επίσης από το υπουργείο Υγείας και το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, «κόλλησαν» όμως λόγω κρίσης.

Σήμερα οι τρεις υπάρχοντες γιατροί είναι αναγκασμένοι να εφημερεύουν και μέρα παρά μέρα από τον περασμένο Μάρτιο όντας βεβαίως και απλήρωτοι για εφημερίες όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί τους σε δημόσια νοσοκομεία.

Το ιατρικό προσωπικό μαζί με τους 8 νοσηλευτές προσπαθούν να κρατήσουν τη μονάδα ανοιχτή έχοντας πλέον φτάσει στα όρια της υπερκόπωσης και ελπίζοντας ότι εν μέσω Μνημονίων θα υπάρξει κάποια ευαισθητοποίηση ώστε να αλλάξουν οι συνθήκες.