Συμπαράσταση στον αγώνα των γιατρών

p>Ο ΣΥΡΙΖΑ Υγ/κών Αχαΐας, εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών που διεκδικούν το αυτονόητο: την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Ο αγώνας των νοσοκ. γιατρών για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για αξιοπρεπείς αμοιβές και προσλήψεις είναι αγώνας για την αναβάθμιση της νοσοκομειακής περίθαλψης, είναι αντίσταση στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, που οδηγεί σε τέλμα τον Δημόσιο τομέα Υγείας σε όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.

Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε τις εκφοβιστικές ενέργειες της διοίκησης του ΠΓΝΠ, που στοχεύουν στην ποινικοποίηση του συνδικαλιστικού αγώνα των γιατρών, που είναι απόλυτα δίκαιος.

Παράλληλα με την επίσχεση εργασίας των γιατρών, εξελίσσεται και η πολυήμερη κινητοποίηση του σωματείου των εργαζομένων, με κύριο αίτημα τις προσλήψεις προσωπικού.

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι και συμμέτοχοι στον αγώνα για υψηλής ποιότητας, δωρεάν περίθαλψη για όλους.

Καλούμε όλους τους υγ/κούς να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία της 19-3-08 και σε όλους τους αγώνες για την ανατροπή του “ασφαληστρικού” Ν/Σ , που έχει στόχο την κατάργηση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα της ασφάλισης και την στροφή στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Η επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Υγειονομικών .