Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη συγχώνευση του νοσοκομείου Λήμνου με το νοσοκομειο Μυτιλήνης και την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας

div class=”art-PostMetadataHeader”>


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο προαύλιο του νοσοκομείου η συγκέντρωση που είχε εξαγγελθεί με την ευκαιρία της μέρας για την υγεία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ από τον σύλλογο ιατρών και το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκτός από τους εργαζόμενους εκπρόσωποι του Μητροπολίτη Λήμνου κ.κ. Ιερόθεου, αντιπροσωπεία του δήμου Λήμνου με επικεφαλής το δήμαρχο κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή, εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, του Ιατρικού συλλόγου Λήμνου και πολίτες της Λήμνου.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, ο πρόεδρος του συλλόγου ιατρών αντιπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Λήμνου κ.κ. Ιερόθεου και ο δήμαρχος Λήμνου.

Οι ομιλίες στράφηκαν γύρω από το θέμα της συνένωσης του νοσοκομείου με το νοσοκομείο Μυτιλήνης και η υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νησί. Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη της αυτοτέλειας του νοσοκομείου Λήμνου καθώς πρόκειται για το πλέον απομονωμένο νοσοκομείο ολόκληρης της Ελλάδας.

Τη συγκέντρωση έκλεισε ο πρόεδρος του συλλόγου ιατρών ο οποίος διάβασε το ψήφισμα που έχει εκδοθεί από το δήμο Λήμνου και το οποίο αποδέχτηκε και ψήφισε η συνέλευση.

Στη συνέχεια το ψήφισμα θυροκολλήθηκε από τον εκπρόσωπο της Μητροπόλεως, το δήμαρχο και τον πρόεδρο του συλλόγου ιατρών στο γραφείο της αναπληρώτριας διοικήτριας του νοσοκομείου η οποία για μια ακόμη φορά ήταν απούσα.

ΠΗΓΗ: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ (blog)