Συλλαλητήρια σε όλη την Ευρώπη το Σάββατο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας

Συλλαλητήρια το Σάββατο σε 10 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την προάσπιση των δημόσιων συστημάτων υγείας από τη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού. Σήμερα πραγματοποιείται αντίστοιχο συλλαλητήριο στην Πάτρα. 

 

 Το τηλεοπτικό σποτ που ετοίμασε η Ένωση Γιατρών Ηρακλείου για το θέμα
 

 

Όπως ενημερώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ):

«Το συλλαλητήριο του Σαββάτου 6 Οκτωβρίου στο Σύνταγμα φέρνει έναν πανευρωπαϊκό αέρα στα υγειονομικά πράγματα της χώρας.

Αντίστοιχα συλλαλητήρια πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε 10 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και έχουν στόχο να δηλώσουν τη θέληση των κοινωνιών να προασπίσουν την ύπαρξη και λειτουργία των δημόσιων συστημάτων υγείας από τη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού, ο οποίος πλέον αποκτά όλα τα χαρακτηριστικά της  βαρβαρότητας και του χυδαίου πρωτογονισμού.

Το συλλαλητήριο διοργανώνουν στις 6 το απόγευμα η ΟΕΝΓΕ, ο ΠΙΣ, η ΠΟΕΔΗΝ και συμμετέχουν η ΑΔΕΔΥ και η Ομοσπονδία προσωπικού ΕΟΠΥΥ.

 
 

Ανάλογα συλλαλητήρια διοργανώνονται:

·        Το Σάββατο στο Ηράκλειο στις 10πμ στην Πλατεία Ελευθερίας

·        Στην Πάτρα την Παρασκευή στις 12 στην Πλατεία Γεωργίου.

* * *

Η σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

«ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Στο Συλλαλητήριο για την Υγεία

Το Σάββατο 6/10/2012 στις 6:00 μ.μ.

Στο Σύνταγμα

 

Η καταστροφική -και για το χώρο της Δημόσιας Υγείας- κυβερνητική μνημονιακή πολιτική, η οποία έχει ως μοναδικούς στόχους τη δραστική περιστολή δαπανών και την ικανοποίηση των απαιτήσεων της Τρόικας και των ιδιωτικών συμφερόντων, ενώ ταυτόχρονα αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας σε υπηρεσίες Υγείας, έχει φέρει σε απόγνωση εκατοντάδες εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους και γενικότερα τους πολίτες αυτής της χώρας.
 

Η συρρίκνωση, αποδιάρθρωση, διάλυση, ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του δημόσιου Συστήματος Υγείας, που έχει δρομολογηθεί εδώ και δεκαετίες, σήμερα επιχειρείται να ολοκληρωθεί «πανηγυρικά», προσθέτοντας στα δεινά των πολιτών αυτής της χώρας και την ανασφάλεια μπροστά στην αρρώστια.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί ένα δημόσιο, δωρεάν και ποιοτικό σύστημα Υγείας, προσβάσιμο από το σύνολο των πολιτών, χωρίς χαράτσια, περιορισμούς και αποκλεισμούς και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, αλλά και το σύνολο των πολιτών, να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο που διοργανώνεται από τις ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΥΓΥ-ΕΟΠΥΥ και ΠΙΣ, το Σαββάτου, 6 Οκτωβρίου 2012, στις 6:00 μ.μ., στο Σύνταγμα, για την προάσπιση του ύψιστου αγαθού της Υγείας. 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.»
 

Σχετική ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου