Συλλαλητήριο ειδικευομένων και νέων γιατρών- συνάντηση με Τιμοσίδη

div style=”margin: 2.25pt 0cm”> 

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το μεσημέρι στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο ειδικευομένων, φοιτητών ιατρικής και νέων γιατρών μπροστά στο Υπουργείο Υγείας και επακολούθησε συνάντηση όλων των συγκεντρωμένων με το υφυπουργό κ. Τιμοσίδη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημόπουλο.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπογράφων, η Πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.
Τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν το ιατρικό κίνημα. Οι τοποθετήσεις των νέων συναδέλφων ξεχείλιζαν από οργή για την άθλια πολιτική που ακολουθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Το μόνο σαφές σημείο στην τοποθέτηση του κ. Τιμοσίδη ήταν ότι το νομοσχέδιο για τις εξετάσεις ειδικότητας αποσύρεται διότι διαφωνούν οι έτεροι δύο εταίροι στη συγκυβέρνηση Παπαδήμου, παραμένει όμως ανοιχτό το ζήτημα των Ιατρικών Κολλεγίων. Δε δόθηκε καμία απάντηση για τις προσλήψεις ειδικών και ειδικευομένων, τα κονδύλια και τον τρόπο καταβολής των εφημεριών και δεκάδες άλλα σοβαρά ζητήματα που τέθηκαν από τους συγκεντρωμένους.

Δημήτρης Βαρνάβας