Σύλλογος αλληλοβοήθειας από τους συγγενείς

Εχουν κάποιο δικό τους άνθρωπο με πρόβλημα ψυχικής υγείας και αποφάσισαν να το αντιμετωπίσουν από κοινού. Ξεκίνησαν σαν ένα δίκτυο γνωριμίας και επικοινωνίας για αδέρφια ατόμων που έχουν ψυχική νόσο και σύντομα συστήνουν σύλλογο με στόχο την αλληλοενημέρωση για να βοηθήσουν τους αγαπημένους τους…

«Υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Υπάρχει πλήθος πληροφοριών που μπορούν να φτάσουν στους ενδιαφερόμενους, αφού κοινή μας διαπίστωση είναι ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη ενημέρωσης γύρω από το θέμα», μας λέει ο Σπύρος Ζορμπάς που ψάχνοντας έμαθε για τα Κέντρα Ημέρας και σήμερα ο συγγενής του επισκέπτεται ένα από αυτά: «Θέλουμε να μάθουμε και να βρούμε πρακτικές απαντήσεις γιατί λύσεις υπάρχουν. Αναζητούμε κόσμο που θα ενδιαφερθεί να μάθει και να μας βοηθήσει. Υπάρχουν τόσες δομές που δεν τις γνωρίζουμε». Συνεργάζονται με το Κέντρο Ημέρας της ΠΕΨΑΕΕ, Χαρίσης και Αλκαμένους. Την ερχόμενη Τετάρτη στις 7 μ.μ. θα συναντηθούν εκεί με προσκεκλημένη ομιλήτρια μια ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια με εμπειρία στην οργάνωση ομάδων αυτοβοήθειας ψυχικά πασχόντων. Στην ιστοσελίδα τους www.athenssiblings.com υπάρχει διαρκής ενημέρωση.

Ο Σπύρος θεωρεί ελπιδοφόρα την πρωτοβουλία τους: «Εμαθα πολλά, δημιουργήσαμε διαπροσωπικές σχέσεις, καταφέραμε να απομυθοποιήσουμε τον πόνο των ανθρώπων μας…», λέει.

ΙΩ.Σ.