Συμμετέχουμε στη 48ωρη απεργία

h2 style=”text-indent: 27pt; margin: 0cm 0cm 0pt”> 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

και η Ε.Γ.ΕΣΥ.Χ. συμμετέχουν στην 48Ηη απεργία της ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ 19 και 20 Μαρτίου.

 

 Ψηφίστηκε  το νομοσχέδιο που καταργεί 23 φορείς του Δημοσίου και οδηγεί τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα και απολύσεις και ταυτόχρονα θεσμοθετεί μια ψευδεπίγραφη αξιολόγηση χωρίς «αντικειμενικά» κριτήρια και αξιολογητές, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού διαθεσιμοτήτων – απολύσεων. Αυτό το νομοσχέδιο, επίσης, που σήμερα γίνεται Νόμος του Κράτους, κατασκευάζει νέα δεξαμενή απολύσεων από τους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου υπαλλήλους τροποποιώντας τα κριτήρια πρόσληψή τους.

    Στο νέο σύστημα αξιολόγησης υποχρεωτικά το δεκαπέντε τις εκατό δημοσίων υπαλλήλων λαμβάνει φύλο πορείας προς την έξοδο από το δημόσιο.

Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε αυτή τη λογική που στόχο έχει την απαξίωση, υποβάθμιση και διάλυση των Δημοσίων και Κοινωνικών Αγαθών σε εποχές οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Αντιστεκόμαστε στη στοχοποίηση και κατασυκοφάντηση του Δημόσιου Λειτουργού.

Αγωνιζόμαστε για ένα Δημόσιο, Δημοκρατικό, Σύγχρονο, Ποιοτικό, Αποτελεσματικό και Βιώσιμο  Σύστημα Υγείας στην Υπηρεσία του πολίτη.

Μην ξεχνάμε ότι ο πολίτης έχει υποστεί ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά του από την ανάλγητη και αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης  και της Τρόικας.

Διεκδικούμε:

Άμεσες προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, τα Νοσοκομεία αποδεκατίσθηκαν από το προσωπικό κατά τα μνημονικά έτη, πάνω από 15000 συναδέλφων αποχώρησαν χωρίς καμία αντικατάσταση.

Να σταματήσει το κλείσιμο και η υποχρηματοδότηση των Νοσοκομείων που έχει οδηγήσει στην απόγνωση τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους χρήστες των υπηρεσιών υγείας.

Να παραμείνει δημόσιος ο χαρακτήρας της υγείας γιατί η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε αυτό όλοι οι πολίτες της χώρας.

Να ανατραπεί η άθλια δικομματική συγκυβέρνηση και κάθε επίδοξος διαχειριστής των ίδιων μνημονιακών πολιτικών

 

Τα Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων και της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ ν.Χανίων