Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις

/strong>

 

            Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου συμπαρατάσσεται στο πλευρό των συναδέλφων ιατρών Αθήνας – Πειραιά, οι οποίοι αγωνίζονται δυναμικά ενάντια στην αδιάλλακτη στάση του Υπουργείου Υγείας. Καταγγέλει την πολιτική του Υπουργείου Υγείας το οποίο κατέθεσε το Πολυνομοσχέδιο για την Υγεία χωρίς να προηγηθεί διάλογος με τους φορείς της υγείας ενώ ταυτόχρονα επιδίδεται συστηματικά σε κατασυκοφάντηση τους,  παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

            Το νεο νομοσχέδιο υποβαθμίζει την υγειονομική περίθαλψη των πολιτών, αυξάνοντας τις λίστες αναμονής και επιβαρύνοντας οικονομικά τους ασφαλισμένους. Ταυτόχρονα οδηγεί σε εξαθλίωση και αφανισμό τους ελεύθερους επαγγελματίες ιατρούς με συμβάσεις αποικιοκρατικού τύπου με την αφορμή ή την πρόφαση του μνημονίου. Παράλληλα ανοίγει την πόρτα σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και εμπορικές επιχειρήσεις στον χώρο της υγείας.

            Ο Ιατρικός κόσμος της Χίου είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί για την προάσπιση της αξιοπρέπειας του και τη διασφάλιση και βελτίωση του επιπέδου υγειονομικής περίθαλψης του κοινωνικού συνόλου. Για τον λόγο αυτό συμμετέχει στις εξαγγελόμενες απο τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο κινητοποιήσεις και συμπαραστέκεται στους αγώνες των επι μέρους φορέων.