Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

p align=”center” style=”text-align: center”>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η κατάσταση σε όλους τους τομείς οι οποίοι έχουν σχέση με την Υγεία έχει φθάσει πλέον σε σημείο οριακό, σε βαθμό πού προοιωνίζει μόνο δυσάρεστες και επώδυνες εξελίξεις και συνέπειες.

Η επίσημη Πολιτεία όμως θέλει να μας αποδείξει ότι οι επερχόμενες εξελίξεις θα ξεπεράσουν κάθε όριο νοσηρής φαντασίας.

Η προσδοκώμενη μείωση των δαπανών του ΕΟΠΥΥ κατά 1 δις € ( από πού άραγε;) θεωρεί κανείς ότι θα βελτιώσει την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών περίθαλψης; ΟΧΙ φυσικά.

Η συζητούμενη αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις παρακλινικές διαγνωστικές εξετάσεις θα μειώσει περαιτέρω το ήδη μειωμένο εισόδημα των πολιτών.

Η συζητούμενη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα νοσήλια σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, από 15% έως 30% ανάλογα με τον Ασφαλιστικό Φορέα ( ΟΓΑ,ΙΚΑ, κλπ) σε συνδυασμό με την εξαγγελθείσα μείωση τμημάτων και ιατρικών κλινών στα κρατικά Νοσοκομεία θα υποβαθμίση ακόμη περισσότερο την περίθαλψη.

Η νέα θετική λίστα φαρμάκων με αφαίρεση χορηγουμένων από τους Ασφαλιστικούς Φορείς σκευασμάτων, θα επιβαρύνει περισσότερο τους ασφαλισμένους.

Η απειλούμενη συνταγογράφηση με βάση ΜΟΝΟ την δραστική ουσία μόνο προβλήματα θα επιφέρει.

Η λίστα με τα επερχόμενα μέτρα είναι μεγάλη και επαχθής.

Εάν προστεθούν και τα ήδη γνωστά θέματα πού αφορούν τον Ιατρικό κλάδο ( χρωστούμενα από ΕΟΠΥΥ και παλαιές οφειλές 2010-11, εφημερίες Νοσοκομειακών Ιατρών, μείωση αποδοχών, απαξίωση Ιατρικού λειτουργήματος κ.λ.π ), το μέλλον της Δημόσιας Υγείας προβλέπεται ζοφερό.

Ο Ι.Σ.ΛΗΜΝΟΥ συμμετέχει και στηρίζει την Πανεπιστημονική κινητοποίηση της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 17/10/2012, καθώς και την προκηρυχθείσα από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πανελλαδική απεργία της ΠΕΜΠΤΗΣ 18/10/2012.

Καλούμε τους πολίτες του τόπου μας να σταθούν κοντά μας στον κοινό και δίκαιο αγώνα.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ Ι.Σ.ΛΗΜΝΟΥ