ΣΥΝ-Δήλωση του Δημ. Στρατούλη σχετικά με την προσπάθεια των επιχειρήσεων για ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων

p>

   

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

    Σχετικά με την δημόσια στήριξη που έδωσε ο Υπουργός Οικονομίας κύριος Παπαθανασίου στην προσπάθεια των επιχειρήσεων για ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του δήλωσε τα εξής:

   

    Ο κύριος Παπαθανασίου τάχτηκε υπέρ των «έκτακτων μέτρων» για τα εργασιακά και ως τέτοια προσδιόρισε τα μέτρα που παίρνονται από επιχειρήσεις για τη μείωση των ωρών ή των ημερών εργασίας των εργαζομένων με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών τους.

   

    Είναι θλιβερό για τον Υπουργό Οικονομίας της χώρας να μετατρέπεται σε απλό συνήγορο υπεράσπισης όσων επιχειρήσεων λειτουργούν με την απειλή της απόλυσης ως εκβιαστές των εργαζομένων με στόχο να εξαερώσουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα.

   

    Τα «έκτακτα μέτρα», που πραγματικά χρειάζονται για τα εργασιακά, είναι αφενός πολιτικές για την αποτροπή του κύματος των μαζικών απολύσεων και αφετέρου να μπει ένα μπλόκο στις επιδιώξεις των επιχειρήσεων που αξιοποιούν την οικονομική κρίση για να επιβάλλουν ένα «αμερικάνικο» μοντέλο εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας που να βασίζεται στην ατομική σύμβαση εργασίας και στο ωρομίσθιο.

   

   

    ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/4/2009