ΣΥΝ: Η επερχόμενη πανδημίας της γρίπης απαιτεί ψυχραιμία, υπευθυνότητα και όχι επικοινωνιακούς χειρισμούς

p>Η επερχόμενη πανδημίας της γρίπης απαιτεί ψυχραιμία, υπευθυνότητα και όχι επικοινωνιακούς χειρισμούς, απαιτεί ένα σχέδιο μέτρων αλλά και χρηματοδότηση από την πλευρά της πολιτείας, προκειμένου να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της.

    Δυστυχώς με ευθύνη τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε όλα τα προηγούμενα χρόνια, παραμένει ζητούμενο ένα Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η ύπαρξη κέντρων υγείας σε αστικά κέντρα και περιφέρεια καθώς και ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού που θα αποτελούσαν βασικό παράγοντα για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες μέρες θα ζητήσει ενημέρωση από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας για το σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης και τα μέτρα που λαμβάνονται και θα καταθέσει τις δικές του προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών, την αξιοποίηση όλων των υποδομών και του ανθρώπινου δυναμικού προκειμένου να υπάρξει πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία της γρίπης.

    Τέλος, ζητάμε να εφαρμοστούν από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας οι Οδηγίες της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Κοινότητας.