ΣΥΝ: “Όχι” στη σύμπραξη δήμου Αθηναίων – ιδιωτικών κλινικών

Με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρούν σήμερα τα Δ.Σ. των ιδιωτικών κλινικών “Μητέρα”, “Υγεία” και “Λητώ” του ομίλου “Marfin” σχετικά με την προώθηση του διαφημιστικού τους πακέτου μέσω των δημοτικών ιατρείων του Δήμου Αθηναίων και εν αγνοία του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, το τμήμα Υγείας του ΣΥΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Πολλά ερωτηματικά αναφύονται από το γεγονός ότι ο μεγάλος ιδιωτικός όμιλος Υγείας (MARFIN) με τη συνδρομή του δημάρχου Αθήνας, πρώην υπουργού Υγείας, της Ν.Δ. με μία βουλευτίνα και του ΠΑΣΟΚ με μία βουλευτίνα αξιοποιεί την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μακριά από τον κόσμο της αριστεράς αλλά και της υπόλοιπης κοινωνίας, με ένα ένδυμα επιστημονικοφανές και μοιράσματος κουπονιών για το λαό.
Κρίσιμα επίσης ερωτήματα προκύπτουν και χρήζουν οπωσδήποτε δημόσιας απάντησης για την εκτέλεση του προγράμματος προληπτικής ιατρικής που θα εφαρμόσει ο δήμος στα δημοτικά του ιατρεία, πρόγραμμα που πρώτη φορά ανακοινώνεται με την πρόσκληση της MARFIN και δεν γνωρίζει το δημοτικό συμβούλιο.

¶παντες οι παρόντες εκμεταλλεύονται την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και τα χιλιάδες προβλήματα που έχει ο γυναικείος πληθυσμός της χώρας προς ίδιον όφελος. Αναρωτιέται κανείς μήπως ό,τι δεν μπόρεσε ο κ. Κακλαμάνης να πραγματοποιήσει στη θητεία του στο υπουργείο Υγείας επιχειρεί να προωθήσει τώρα σαν δήμαρχος της Αθήνας.

Η οικοδόμηση συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και Πρόληψης για όλο το λαό ήταν λέξεις που κλίθηκαν σε όλες τις πτώσεις σε προεκλογικές και κυβερνητικές εξαγγελίες. Ήταν σχέδιο νόμου που επρόκειτο να έρθει στη Βουλή των Ελλήνων μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του στο υπουργείο και βέβαια ποτέ δεν ήρθε. Μην φανεί σε κανένα παράξενο. Το ίδιο ακριβώς κάνει τώρα και ο αγαπητός των ΜΜΕ κ. Αβραμόπουλος – εικονική πραγματικότητα.

Συμφωνούμε με τον κ. δήμαρχο ότι δημοτικά ιατρεία πτωχοκομικού επιπέδου των αρχών του προηγούμενου αιώνα δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα σήμερα. Εφόσον λοιπόν δεν κατόρθωσε τίποτα σε σχέση με την οικοδόμηση δικτύου ΠΦΥ για όλο το λαό, ας προχωρήσει τουλάχιστον σε επιλεγμένα προγράμματα ΠΦΥ για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες του Δήμου της Αθήνας”.