ΣΥΝ: «Όχι» στην παράδοση του Ασκληπιείου στην ιδιωτική κερδοσκοπία

Για «ξεπούλημα» του Ασκληπιείου Βούλας κάνει λόγο ο ΣΥΝ με αφορμή τη συμφωνία του νοσοκομείου «Υγεία» και του Ερυθρού Σταυρού [Βλέπε άρθρο] , επικρίνοντας σφοδρά την κυβέρνηση για τη στάση της και ζητώντας να «σταματήσει η διαδικασία παράδοσης ενός πολύτιμου νοσοκομειακού χώρου στην ιδιωτική κερδοσκοπία».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΝ, «η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθώντας κατά γράμμα την απόλυτη επιταγή του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου -μείωση του δημόσιου τομέα και άνοιγμα όλων των υπηρεσιών Υγείας, Πρόνοιας, κοινωνικής φροντίδας στην αγορά- παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο σήμερα που ο Ε.Ε.Σ.(Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ξεπουλά ένα δημόσιο χώρο, το Ασκληπιείο της Βούλας».

«Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι μεγάλη και οφείλει απαντήσεις στον ελληνικό λαό που δαπανά από την τσέπη του το 46% του συνόλου της δαπάνης υγείας, ποσοστό ρεκόρ στην Ε.Ε.», τονίζει ο ΣΥΝ και προσθέτει:

«Ουδείς είναι ανεξέλεγκτος όταν πρόκειται στην ουσία για Δημόσιο Νοσοκομείο και Δημόσιο χώρο καταξιωμένο στη συνείδηση της κοινωνίας μέσα στο χρόνο. Απαιτούμε να σταματήσει η διαδικασία παράδοσης ενός πολύτιμου νοσοκομειακού χώρου στην ιδιωτική κερδοσκοπία».