ΣΥΝ: συζήτηση για την υγεία

   Το Τμήμα Υγείας – Πρόνοιας του ΣΥΝ διοργανώνει σήμερα εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Παραδείγματα νεοφιλελεύθερης απορρύθμισης στην υγεία. Το Ζήτημα της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης. Οι προτάσεις του Συνασπισμού».

    Τις εργασίες της εκδήλωσης θα ανοίξει με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας στις 6.30 μ.μ.

    Τη σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη «ριζική δημοκρατική αναδιοργάνωση της Αστυνομίας», ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Δ. Σιούφα, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος, με αφορμή «τα γεγονότα, που ακολούθησαν το θανάσιμο έγκλημα σε βάρος του νεαρού μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό μέχρι και την δολοφονική επίθεση, που προκάλεσε το βαρύ τραυματισμό του νεαρού αστυνομικού Διαμαντή Μαντζούνη».

    Όπως σημειώνει ο κ. Αλαβάνος «η Βουλή οφείλει να οδηγήσει σε μια ριζική δημοκρατική αναδιοργάνωση της αστυνομίας, ώστε ο αστυνόμος πολίτης, με τη στήριξη της κοινωνίας να προστατεύει αποτελεσματικά τις ελευθερίες, τα δικαιώματα και τη ζωή του κάθε πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό, έχοντας υπόψη μας την πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα για Διακομματική Επιτροπή, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ζητώ τη σύσταση Επιτροπής για Γενικότερου Ενδιαφέροντος Ζήτημα, και συγκεκριμένα τη Δημοκρατική Αναδιοργάνωση της Αστυνομίας, σύμφωνα με τα άρθρα 44 και 45 του Κανονισμού της Βουλής».

    Η πρόταση Αλαβάνου αναμένεται να συζητηθεί σε μία εβδομάδα από την κατάθεσή της.

.