ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΑΒΑΝΟΥ – ΟΕΝΓΕ

 

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέκος Αλαβάνος συναντήθηκε με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

 

Μετά τη συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

 

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ: Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς θέλει να συγχαρεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς για τον αγώνα τους αλλά και για τις επιτυχίες τους, όπως το γεγονός ότι στη συλλογική σύμβαση αυτή προβλέπεται η αύξηση του βασικού μισθού, το επτάωρο, το ρεπό μετά την εφημερία, οι φορολογικές ελαφρύνσεις, η οργανωμένη εξέλιξη, που όλα αυτά είναι σε θετική κατεύθυνση. Όπως, επίσης, έχει μεγάλη σημασία η δέσμευση για προσλήψεις 4.500 γιατρών μέσα σε 2 χρόνια και η αναβάθμιση της θέσης των νοσοκομειακών γιατρών. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των κινητοποιήσεών τους.

Θέλω να τονίσω, μαζί με όλα αυτά, την επαγρύπνηση που έχουμε εμείς ώστε να υλοποιηθούν με μεγάλη ταχύτητα και να γίνουν και όλες οι νομοθετικές αλλαγές που είναι αναγκαίες για την εφαρμογή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης. Να τονίσουμε επίσης τη βαθιά μας ανησυχία για το γεγονός ότι σήμερα εξακολουθεί και ισχύει η υποχρηματοδότηση της υγείας, κάνοντας την Ελλάδα τη χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιωτικών δαπανών για την υγεία, πάνω από το 50%, σε σχέση με  όλες τις χώρες της Ευρώπης.

 

 

ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ): Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μας και την ευχαρίστησή μας προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλαβάνο για την απόλυτη και κατηγορηματική στήριξη της προσπάθειάς μας να νομοθετηθεί η κλαδική συμφωνία την οποία υπογράψαμε με το Υπουργείο Υγείας. Εμείς πραγματικά πιστεύουμε ότι η υπογραφή αυτής της κλαδικής σύμβασης είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία όλων μας, αποτελεί μια πραγματική τομή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που το είχε ανάγκη γιατί στην κυριολεξία αυτή τη στιγμή έχει βαλτώσει.

Ζητάμε τη στήριξη της εθνικής αντιπροσωπείας προκειμένου ει δυνατόν ομόφωνα το Ελληνικό Κοινοβούλιο να αναγνωρίσει έμμεσα ότι οφείλει να αναγάγει σε πολιτική προτεραιότητα  της στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. 

 

 

12/12/2008                                                                           TO ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ