Συνάντηση Δ. Αβραμόπουλου με νέους ΔΥΠΕάρχες

p>ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

    Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2007

   

   

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

   

    Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, συναντήθηκε σήμερα στο υπουργείο με τους διοικητές των 7 νέων Υγειονομικών Μονάδων (ΔΥΠΕ) του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο διορισμός των οποίων ενεκρίθη χθες από την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

   

    Στη συνάντηση, ήταν παρόντες οι Υφυπουργοί κ.κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος και Γιώργος Κωνσταντόπουλος, οι Γενικοί Γραμματείς κ.κ. Αριστείδης Καλογερόπουλος-Στράτης, Βασίλης Ριζάς και Γιώργος Φωτεινόπουλος, η Ειδική Γραμματέας κα Μαρία Τροχάνη και η Γενική Διευθύντρια Υγείας κα Σοφία Παναγοπούλου.

   

    Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καλωσόρισε τους Διοικητές στα νέα τους καθήκοντα, υπογραμμίζοντας τον κομβικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν, ως στενοί συνεργάτες της πολιτικής ηγεσίας, για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών υγείας του ΕΣΥ.

   

    Ο κ. Αβραμόπουλος οριοθέτησε το τετράπτυχο «διαφάνεια-συνέπεια-ταχύτητα-αποτελεσματικότητα» ως ζητούμενο αιχμής για τη λειτουργία των νέων ΔΥΠΕ, σημειώνοντας ότι θα υπάρχει στενή συνεργασία του υπουργείου με τους διοικητές και τους υποδιοικητές, με στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό του σχεδιασμού και των παρεμβάσεων που έχει ανάγκη το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

   

    Για τον λόγο αυτό, θα πραγματοποιούνται τακτικές δεκαπενθήμερες συναντήσεις εργασίας, καθώς και έκτακτες, κάθε φορά που επιτάσσει κάτι τέτοιο η επικαιρότητα, μέχρι να εφοδιαστούν οι ΔΥΠΕ με ηλεκτρονικά συστήματα τηλεδιάσκεψης, που θα διευκολύνουν τη συνεχή επικοινωνία των Διοικητών με την πολιτική ηγεσία, αλλά και μεταξύ τους.

   

   

    «Έχετε μια θέση υψηλής ευθύνης, την οποία σας εμπιστεύτηκε η κυβέρνηση. Χρέος όλων σας είναι να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις των συμπολιτών μας, οι οποίοι θέλουν να έχουν δίπλα τους το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την ώρα που το χρειάζονται, με σεβασμό στην προσωπικότητά τους», σημείωσε ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, προτρέποντας τους διοικητές των νέων ΔΥΠΕ να επιταχύνουν το νοικοκύρεμα του χώρου της αρμοδιότητάς τους.

   

    Όπως τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, βασική επιδίωξη των Διοικητών πρέπει να είναι η εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των ΔΥΠΕ, με ανοικτές τις πόρτες και στη βάση μιας σταθερής επικοινωνίας με τους πολίτες, με τους εργαζομένους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με την τοπική κοινωνία και τους εκλεγμένους αντιπροσώπους της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

   

    Επισυνάπτουμε τα ονόματα των Διοικητών των 7 νέων ΔΥΠΕ:

   

    1. κος Γεώργιος Σαρειδάκης, ως Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής (τέως Διοικητής Β΄ ΔΥΠΕ Αττικής και ΔΥΠΕ Κρήτης αντίστοιχα) όπως προκύπτει από τη συγχώνευση δια απορροφήσεως της Υγειονομικής Περιφέρειας Α΄ Αττικής και από την Υγειονομική Περιφέρεια Β΄ Αττικής.

   

    2. κος Γεώργιος Καραντανάς, ως Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου (τέως Διοικητής Γ΄ ΔΥΠΕ Αττικής) όπως προκύπτει από τη συγχώνευση δια απορροφήσεως της Υγειονομικής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Β΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και από την Γ΄ Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής.

   

    3. κος Δημήτριος Βαρτζόπουλος, ως Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας (τέως Διοικητής Β’ ΔΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας) όπως προκύπτει από τη συγχώνευση δια απορροφήσεως της Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και από την Β΄ Υγειονομική Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

   

    4. κος Βασίλειος Δελής, ως Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης (τέως Διοικητής Α΄ΔΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας) όπως προκύπτει από τη συγχώνευση δια απορροφήσεως της Υγειονομικής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και από την Α’ Υγειονομική Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

   

    5. κος Κωνσταντίνος Κόκκινος, ως Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας (τέως Διοικητής ΔΥΠΕ Θεσσαλίας) όπως προκύπτει από τη συγχώνευση δια απορροφήσεως της Υγειονομικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και από την Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας.

   

    6. κος Σταύρος Πεντέας, ως Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας (τέως Διοικητής ΔΥΠΕ Δυτικής Ελλάδος) όπως προκύπτει από τη συγχώνευση δια απορροφήσεως των Υγειονομικών Περιφερειών Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και από την Υγειονομική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

   

    7. κος Νικόλαος Κεφαλογιάννης, ως Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (τέως Αντιπρόεδρος ΔΥΠΕ Κρήτης).